INSPIRED BY: CAMILLA FORSMAN

KUKA OLET?

Camilla Forsman, iloinen restonomi, leipurikondiittori, yrittäjä, ystävä, maajussin vaimo ja kahden tytön äiti Inkoosta. Karamellitehdas Caramillan omistaja ja ainoa työntekijä.

MITEN SINUSTA TULI SINÄ?

Luulen, että kokemukset ovat muokannut minua ja tehnyt minusta tämän ihmisen, joka olen tänä päivänä. Esimerkiksi vaihtarivuosi Argentiinassa on yksi niistä kokemuksista, jotka ovat tehneet pysyvän vaikutuksen elämääni. Tietenkin myös perhe ja perheeni tavat jne. ovat olleet tärkeä pala minun elämäni palapelissä!

LAPSUUDEN UNELMA-AMMATTISI?

Viulisti! Aloitin viulun soittamisen 7-vuotiaana ja soitan vielä, tosin aika harvoin nykyään…

MITEN SINUSTA TULI KARAMELLITEHTAILIJA?

Voisi sanoa, että kohtalo puuttui peliin! Oltiin mieheni kanssa ”inspiraatiopäivällä” ja siellä yksi luennoitsijoista kertoi heidän omenapuutarhastansa ja myös karkkilinjasta, mikä oli myynnissä. Olin valmistunut leipurikondiittoriksi pari kuukautta aikaisemmin ja tiesin heti, että tämä on mun juttu! Onnekseni sain ostaa karkkilinjan ja siitä alkoi sitten parin vuoden suunnittelu ja remppaprojekti!

MIKÄ INSPIROI SINUA?

Muut yrittäjät ja ystävät ovat suuri inspiraation lähde. Löydän myös paljon inspiraatiota mm. Instagramista. Tykkään käydä ravintoloissa ja kahviloissa syömässä ja fiilistelemässä ja siitä saan uusia ideoita ja ahaa-elämyksiä.

MIKÄ SINULLE ON ERITYISEN TÄRKEÄÄ TÄLLÄ HETKELLÄ?

Oma hyvinvointi, yritän olla kiltti itseäni kohtaan. Lepääminen, ulkona oleminen, aika perheen ja ystävien kanssa. Sain ensimmäiset karkkini myyntiin syyskuussa, kuukausi ennen kuopukseni syntymää, joten tekemistä riittää ja yrittäjyys + äitiys ei aina ole helppo yhtälö. 

MISTÄ AMMENNAT TIETOA?

Olen huono lukemaan lehtiä mutta onneksi netistä löytyy paljon tietoa. Minusta on todella mielenkiintoista kuunnella muita yrittäjiä ja oppia muilta. Haluaisin osallistua kursseihin ja oppia uutta mutta tällä hetkellä minulla on rajoitetusti aikaa…

ONKO SINULLA MENTORIA?

Ei ole varsinaista mentoria, mutta mieheni ja parhaat ystäväni toimivat eräänlaisina mentoreina ja tukena.

ESIKUVASI?

Ihmiset, jotka uskovat unelmiinsa ja uskaltavat hyppiä tuntemattomaan.

PARASTA KARAMELLITEHTAILIJANA OLEMISESSA?

Ehdottomasti vapaus, ja sitä, että saa tehdä mitä rakastaa. En ole ehtinyt tehdä tätä vielä niin kauan mutta joka kerta kun keitän karkkeja, ajattelen, että tämä on niiiiin siistiä!!! 😃 

ENTÄ VAIKEINTA?

Tämä työ on välillä aika yksinäistä. Vaikka saan paljon apua ja tukea perheeltä ja ystäviltä, teen kuitenkin suurimmaksi osaksi kaiken yksin.

MITEN KAIKESSA KIIREESSÄ JA HÄLINÄSSÄ PIDÄT ITSESTÄSI HUOLTA?

Yritän nukkua ja ulkoilla niin paljon, kun mahdollista. Kuuntelen musiikkia ja tanssin keittiössä tyttäreni kanssa. Sellaiset pienet hetket arjessa antavat valtavasti energiaa. 

MITÄ SANOISIT 18-VUOTIAALLE ITSELLESI NÄILLÄ TIEDOILLA MITÄ SINULLA ELÄMÄSTÄ NYT ON?

Kaikki järjestyy! Löydät vielä oma tiesi ja paikkasi. 

TULEVAISUUDEN SUUNNITELMASI?

Toivon, että saan tehdä tätä työtä vielä pitkään. Tavoite on, että karkeistani tulevat niin suosittuja, että saan palkata apulaisia ja laajentaa toimintaa. Toivon löytäväni hyvän balanssin työn ja perheen välillä.

 

LEMPIASIASI TÄLLÄ HETKELLÄ?

Tulppaanit, kahvi, suklaa ja aurinko! Ja mun vauvan ihanat posket, pussailen niitä tuhat kertaa päivässä.

INHOKKIASIASI?

Herätyskello!!

LEMPITRENDISI

Rennot ja pastellinväriset vaatteet ja valkoiset tennarit.

KAMALIN TYYLIMOKASI?

En ole muistaakseni mokaillut haha.

PARAS TYYLIKOKEILUSI?

Ylä-asteella olin aikamoinen hiphoppari. Käytin löysiä housuja ja isoja huppareita. Ihanan rentoa ja siihen aikaan ihan parasta! En seuraa trendejä mutta on kiva pukeutua kauniisti ja valitsen yleensä mukavia ja kauniin värisiä vaatteita.

MITÄ ILMAN ET ARJESSA OSAISI OLLA?

Musiikkia! 

LEMPIKOSMETIIKKATUOTTEESI?

Hyvä meikkivoide ja aurinkopuuteri.

KAUNEUSVINKKISI?

Kosteuttavat kasvonaamiot! Ihanaa varsinkin tähän kylmään aikaan vuodesta.

LIFE MOTTO?

Smile to the world and the world will smile back at you.

URAVINKKISI?

Älä tuhlaa aikasi työpaikalla missä et viihdy!! 

LEMPIBIISI?

Niitä on monta! Tällä hetkellä Sarah Klangin Call Me ja JP Cooperin In The Silence.