INSPIRED BY: ALINA TOMNIKOV

KUKA OLET?

Alina Tomnikov, näyttelijä, vadelmien ja kirjojen rakastaja, ystävä, puoliso ja isosisko 🙂

MITEN SINUSTA TULI SINÄ?

Suomalainen äitini tapasi noin kolmekymmentä vuotta sitten Leningradissa, nykyisessä Pietarissa, isäni ja he rakastuivat ja menivät naimisiin. He muuttivat Suomeen, ja minä synnyin vuosi sen jälkeen. Vietin paljon aikaa isän kanssa kotona, äiti oli töissä, ja isä luki minulle venäläisiä satuja ja näytti elokuvia. Olin tosi ujo pienenä, mutta isä ja äiti loivat kotiin turvallisen tunnelman, missä sain pukeutua asuihin, peuhata, laulaa ja soittaa ja purkaa energiaani luovasti. Lapsuuteni oli myös myrskyisää tunnemyllyä ja ristiriitoja, ja varmasti kaikki kokemukset ja tunteet ovat tehneet minusta tällaisen kuin olen.

LAPSUUDEN UNELMA-AMMATTISI?

Näyttelijä tai tulkki, joka kiertäisi pitkin maailmaa ja tulkkaisi kiinnostaville ihmisille.

MITEN SINUSTA TULI NÄYTTELIJÄ?

Sen kun tietäisi! Luulen, että se on jotenkin ollut minussa aina, se tarve purkaa energiaa ja tunteita luovasti. Isän luoma kodin turvallinen maailma mahdollisti sen, vaikka kodin ulkopuolella olin takiainen vanhempien jalassa enkö uskaltanut mennä minnekään.

MIKÄ INSPIROI SINUA?

Ihmiset, ehdottomasti ihmiset ja ihmisten tarinat ja kokemukset. Mieheni myös inspiroi minua valtavasti! Hänessä on sellasista upeaa positiivista draivia ja uskoa siihen, että jos jotain haluaa niin se on mahdollista.

MIKÄ SINULLE ON ERITYISEN TÄRKEÄÄ TÄLLÄ HETKELLÄ?

Oman sisäisen rauhan ylläpitäminen ja tasapaino kaiken välillä. Se, että muistaisi  nauttia täysillä juuri siitä hetkestä, missä on, ja pysähtyä. Pysähtyminen ja läsnäolo on parasta mitä tiedän, ja hetkittäin vähän vaikeaa kaiken keskellä. Mutta se palkitsee!

MISTÄ AMMENNAT TIETOA?

Eniten ihmisistä, kuuntelemalla heitä ja katsomalla. Minulle helpointa on oppia dialogissa ja ihmiskontaktista. En lue kauheasti tietokirjoja tai elämäkertojakaan, lehtiä kyllä, mutta työn puolesta tulee kuitenkin aina vastaan uusia teemoja ja maailmoja, mistä ottaa selvää. Silloin innostun lukemaan myös tietoa ja historiaa

ONKO SINULLA MENTORIA?

Monia. Minulla on aina ollut elämäni varrella ihmisiä, joihin olen voinut tukeutua ja samalla inspiroitua. Isäni, nuoruuden teatteriohjaaja Simo Tamminen, muutamat ystävieni vanhemmat, Teatterikorkeakoulun lehtorit Tiina Pirhonen ja Jenni Nikolajeff, professorini Kati Outinen, ja senaikainen kumminäyttelijä Mari Rantasila. Ja monia muita! Tällä hetkellä myös mieheni on suuri inspiraation lähde.

ESIKUVASI?

Isäni ja monet hienot kollegani.

PARASTA NÄYTTELIJÄNÄ OLEMISESSA?

Se, että saa kertoa elämästä ja ihmisistä.  Tehdä näkyväksi elämäntarinoita ja kohtaloita. Näytteleminen on kösityöläisammatti, joka haastaa sekä kehon että mielen. Se tuntuu joka päivä oikealta! On myös raskaita hetkiä, mutta uskon niiden olevan raskaita juuri siksi, että tekee sitä, mitä rakastaa.

ENTÄ VAIKEINTA?

Muutoksen sietäminen ja asioiden häilyvyys. Ammattini on täynnä alkuja ja loppuja, ja se on samalla ihanaa ja hyvin haikeaa.

MITEN KAIKESSA KIIREESSÄ JA HÄLINÄSSÄ PIDÄT ITSESTÄSI HUOLTA?

Lepo ja oma aika on minulle kiireen keskellä kaikista tärkeintä. Se, että voin löhöillä sohvalla tai käydä ulkona tai tapaamassa vanhempiani, eikö hetkeen tarvitse olla mitään erityistä.

MITÄ SANOISIT 18-VUOTIAALLE ITSELLESI NÄILLÄ TIEDOILLA MITÄ SINULLA ELÄMÄSTÄ NYT ON?

Olet arvokas ja riittävä juuri sellaisena kuin olet. Aina ei tarvitse olla vahva.

TULEVAISUUDEN SUUNNITELMASI?

Saattaa loppuun Venäjällä ison tv- sarjan kuvaukset ja sitten katsoa, mitä elämä tuo eteen 🙂

LEMPIASIASI TÄLLÄ HETKELLÄ?

Kirjoittaminen ja omien ideoiden ilmaiseminen sitä kautta. Ja ihana mieheni, joka saa joka päivä hymyn huulilleni.

INHOKKIASIASI?

Se kun on kylmä eikä ole pukeutunut oikein, täysin omasta syystä 🙂 Olen surkea ostamaan talvivaatteita itselleni.

LEMPITRENDISI?

Isot villapaidat ja nilkkurit.

KAMALIN TYYLIMOKASI?

Ne muutamat kerrat kun olen itse päättänyt laittaa itselleni juhalameikin. Jokaisen kokeilun jälkeen olen tajunnut uudestaan, että itse itseni meikkaaminen ei todellakaan ole minun vahvuuteni.

PARAS TYYLIKOKEILUSI?

Vaaleat nilkkapituiset Levikset ja musta poolo! Kun löysin tämän tajusin, että sillä pääsee vaikka kuinka pitkälle. Pienillä muutoksilla.

MITÄ ILMAN ET ARJESSA OSAISI OLLA?

Ilman kirjoja, miestäni Lauria, ystäviä ja perhettä, kasvorasvaa ja puhelinta.

LEMPIKOSMETIIKKATUOTTEESI?

Environ AVST Moisturiser kasvorasva ja Cliniquen vedenkestävä ripsari.

KAUNEUSVINKKISI?

Lepo ja hyvä mieli.

LIFE MOTTO?

Sydämellä näkee hyvin.

URAVINKKISI?

Inspiroidu muista, älä vertaile liikaa. Ole rohkea ja muista, että rohkeus ei ole lopputulos tai joku saavutus vaan se, että uskaltaa kokeilla.

LEMPIBIISI?

Sam Brown: Stop

Somewhere over the rainbow

Who let the dogs out