HAPPY ME

Toteutin pari kuukautta sitten yhden isoimmista haaveistani ja ostin oman kodin. Täysin oman, ikioman kodin. 

Siinä toteutuu kaikki asunnolta toivomani yksityiskohdat: se on ylimmässä kerroksessa, unelmalokaatiossa, läpitalon huoneisto. Siinä on leveät ikkunalaudat ja näkymä, joka tuo mieleeni Pariisin. 

Omassa asunnossani toteutuu moni haaveilemani asia, mutta se tarvitsee myös aika ison rempan. Alussa väliseinän purku ja lattioiden, seinien ja ovien sekä kylppärin maalaus kuulosti aika helpolta ja nopealta jutulta, kuten rempat alussa aina tuppaavat kuulostamaan. Lisäsin pikkuextran remppasuunnitelmaan, ihan vaan pitääkseni elämän mielenkiintoisena… ja ta-daa teen myös keittiöön täyden muutoksen.  

Kodista todella tulee unelmieni koti. 

Väliseinä on nyt remonttimiehen avustamana purettu, keittiön katto modernisoitu upotetuilla valoilla ja nyt minäkin pääsin kunnon hommiin. On parasta saada olla itse mukana tekemässä omaa kotia ja nähdä päivän päätteeksi kättensä työt. Toki se on välillä rankkaakin, varsinkin emotionaalisesti… niin monta eri tunnetta saattaa mennä ristiin rastiin; stressistä ilon kyyneliin, epätoivosta maailman suurimpiin onnentunteisiin. 

Vaikka ulkona taivas on ollut pilvetön, aurinko lämmittänyt melkein +30c asteen verran ja monta juhlaa on vietetty ympäri kaupunkia, en ole malttanut olla poissa remppahommista. 

Tämän viikon olen hionut lattiaa ja seiniä, roudannut remppakamoja edes takas, maalannut ja scoutannut kivoja vintage-liikkeitä sillä mietin jo nyt sisustusta. En malta odottaa sitä vaihetta! Tärkeänä asiana pidän sitä, että ostan ja tuon kotiini ainoastaan sellaisia asioita, jotka tuovat onnen tunteen. 

Vinkkejä kaikista sisustusliikkeistä ja -ideoista otetaan myös innolla vastaan.

Erityiskiitos ystävälleni Andrealle, jonka kämppiksenä olen saanut muutaman kuukauden olla sekä hänen kärsivällisyydelleen, pitkille hermoilleen ja suurempaakin suuremmalle sydämelleen. En oikein usko, että ilman häntä olisin saanut elämäni järjestettyä uudelleen näin täydellisesti. Love you!

 

 

 

Kuva: Mona Salminen