1999 vs. 2018

Tässä pari päivää sängyn pohjalla maatessani olen ehtinyt lukea kaikki niitä ”kiireettömiä hetkiä” varten tallentamani Hesarin artikkelit, juoda litroittain kuumaa mustaherukkamehua, addiktoitua taateleihin (kuten yleensäkin tuppaan tekemään tähän aikaan vuodesta), tykittänyt muutaman tuotantokauden lempisarjastani ja löytää itseni ties minkälaisilta Pinterest- ja Instagram-sivustoilta. 

Törmäsin tuohon aloituskuvaan täysin sattumalta, tappaessani aikaa scrollailemalla eri feedejä. Se sai minut pitkästä aikaa inspiroitumaan ja fiilistelemään muodin kiertokulkua. 

Kuva on otettu Notting Hill-elokuvan kuvauksista, jonka ensi-ilta oli vuonna 1999 ja pääosissa näyttelevät Julia Roberts ja Hugh Grant. 

Olen nähnyt leffan muutaman kerran (kuka ei olisi) ja tyylillisesti mieleen on jäänyt ainoastaan ne hassut uimalasit vahvuuksilla, niin keskittynyt olen ollut leffaan, tunnelmaan ja tarinaan. 

Ehkä toisaalta Robertsin leffan tyyli ei järisyttänyt sen takia, että se oli liian lähellä, eikä osunut silloin minuun lainkaan, olihan kyseessä ajankuva…

Nyt melkein kaksikymmentä vuotta leffan julkaisemisesta en voi kuin nostaa hattua elokuvan pukusuunnittelijalle, joka on osannut napata juuri ne oikeat vibat ysärimuodista, jotka nähtävästi olivat classics in the making tai ihan vaan klassikkoja jo silloin. 

Eikö ole hullua, miten saumattomasti leffan tyyli sopisi tähän hetkeen? Jos Notting Hillistä tehtäisiin nyt uusi versio, ei Anna Scottin puvustoa tarvitsisi muuttaa melkein lainkaan. 

Näiden kuvien innoittamana ehdotankin lisättäväksi vaatekaapin klassikoihin tämän listan:

  • Vansit (hei Vans-tyypit, tuokaa tuo malli takaisin!!)
  • Baskeri
  • Oversized villapaita
  • Kitten heelit & nilkkakoru (mieluiten kultaisena ja riipuksilla)
  • Minimalistiset roikkuvat korvakorut
  • Kissamaiset aurinkolasit
  • Bleiseri-tyyppinen nahkatakki