Viisi supertyylikästä naisartistia, joihin kannattaa tutustua viimeistään nyt

Nämä naiset ovat paitsi lahjakkaita artisteja, myös ihanan eksentrisiä pukeutujia.

Billie Eilish

Pari vuotta sitten musiikkimaailmaan astunut kalifornialainen Billie Eilish (lausutaan eye-lish) on yksi viime vuoden merkittävimmistä pop-tulokkaista. Khalidin kanssa yhteistyössä tehty kappale ”Lovely” on Eilishin suosituin biisi, se on kerännyt 244 miljoonaa kuuntelukertaa pelkästään Spotifyssä. Vuonna 2017 Eilish julkaisi kahdeksan kappaletta sisältäneen EP:n ”don’t smile at me”, joka sai nopeasti huomiota ja suitsutusta eri musiikkilehdiltä ja arvostelijoilta. Kokonaista levyä odotetaan vielä.

Fanien määrä kasvaa jatkuvasti, ja nyt on viimeistään hyvä aika tutustua Eilishiin. Atwood magazinekin sanoo: ”Don’t smile at me” tarvitsee vain yhden kuuntelukerran – sen jälkeen joko olet fani tai ainakin ymmärrät, miksi muut ovat.

Tyylillisesti 17-vuotias artisti erottuu joukosta – XXXL-kokoiset hupparit ja mätsäävät sortsit ovat klassista Billietä. Erilaiset printit, logot ja ketjut ovat myös hänelle keskeisiä pukeutumisen osia.

Billie on Euroopan kiertueella ensi vuoden alussa. Lähin paikka nähdä hänet livenä on Tukholmassa – joskin tapahtuma on loppuunmyyty, kuten miltei kaikki artistin keikat.

Kuvat: Instagram @wherearetheavocados

Kali uchis

Ensimmäisen kokopitkän albuminsa ”Isolation” tänä vuonna julkaissut Kali Uchis on nauttinut positiivisista arvosteluista ja maailmanlaajuisesta suosiosta. Kolumbiasta kotoisin oleva, USA:ssa asuva Uchis kiersi kesällä Eurooppaa, ja esiintyi Suomessakin Ruisrock-festivaalilla.

Uudella levyllä esiintyy muutama feattaava artisti – Tyler, the Creator (jonka kanssa Uchis on aiemminkin tehnyt yhteistyötä), Jorja Smith, BIA… Tomorrow-kappaleen on tuottanut Tame Impala -yhtyeen Kevin Parker. Monta coolia nimeä, ja kaikki toimivat hyvin Uchisin kanssa yhteen.

Kali osaa keskittää asuissaan katsojan huomion juuri sinne, minne hän sen haluaa. Vartalon tiimalasimuotoa korostavat usein erilaiset mekot, sortsit ja bodysuitit. Väriskaala on joka kerta mietitty ja harmoninen, asusteet aina kokonaisuuden kruunaavia yksityiskohtia.

Kuvat: Instagram @kaliuchis

Lxandra

Suomalainen Lxandra on julkaissut vasta muutaman biisin, mutta kerännyt kappaleilleen (joista tunnetuin on ”Dig Deep”) jo miljoonia kuuntelukertoja. Dua Lipan keikkalämmittelijänäkin toimineeseen artistiin kannattaa selvästi juuri nyt kiinnittää huomiota. Debyyttilevyn on tarkoitus ilmestyä ensi kesään mennessä.

Lxandran päällä on nähty muun muassa Aalto-yliopiston Fanni Lyytikäisen luomuksia. Hänen tyylinsä on hauska, värikäs ja ajankohtainen. Erinomainen inspiraation lähde!

Kuvat: Instagram @lxandrahere

Rina Sawayama

Japanin Niigatassa syntynyt ja Lontoossa kasvanut Rina Sawayama on hyvin mielenkiintoinen artisti. Hän on määrätietoinen ja kunnianhimoinen, ja on sanonut haluavansa menestyä epätavanomaisena japanilaisena pop-artistina – erottua tyypillisestä j-pop -skenestä. Sympaattisuudesta kertoo ainakin se, että artistin keikoilla jaetaan rannekkeita keikkaseuran löytämiseksi.

Artisti saa supercoolin street stylen näyttämään vaivattomalta. Asut ovat hyvin koottuja ja täynnä yksityiskohtia. Lookit ovat myös hyvin vaihtelevia – hänen yltään voi löytää kaikkea elegantista lohikäärmemekosta formulakuskiviboja antavaan verkka-asuun.

Sawayamalta on tullut tähän mennessä yksi albumi – ”RINA” – ja singlejä, joista uusimpana ”Cherry”. Musiikissa kuuluu 2000-luku ja Britney Spears, mutta modernilla otteella.

Kuvat: Instagram @rinasonline

Kim Petras

Saksalainen Kim Petras, 26, nousi julkisuuteen 10 vuotta sitten poikkeuksellisen nuorena sukupuolenkorjausprosessin läpikäyneenä naisena. Vuosina 2009-2011 ilmestyneiden kappaleiden ja lyhyen levyn jälkeen Petras piti pitkän tauon musiikista.

Syyskuussa artisti aloitti uuden, kuukausi sitten ilmestyneen albuminsa ”Turn Off the Light, Vol. 1” mainostamisen vahvasti editoiduilla, karmaisevan muodikkailla kuvilla. Troye Sivanin kiertuelämmittelijänäkin toimineen Kimin uusi levy on Halloween-teemainen, ja täynnä klubihittejä. Ehdoton suositus naamiaisbileisiin!

Tyylillisesti Petras on rohkea, huoliteltu ja erittäin trendikäs – hänen päältään löytyy kaikkea samettiasuista logoprintteihin ja pikkulaukuista jättilenkkareihin.

Kuvat: Instagram @kimpetras

LUE MYÖS:

Tunnetko jo heidät? Haastattelussa pop-yhtye Ruusut

Ruotsa­lai­sar­tisti Janice: ”Haluan muuttaa kauneus­kä­si­tyksiä”

Abreu: ”Stressaaminen heikentää luovuutta ja elämänlaatua”

Teksti Tommi Nikkola