”Unelmamies hakkeroitui Facebookiini”

Pieni hulluus kuuluu rakkauteen, mutta kun homma menee överiksi, pakkomielle saattaa tuhota kaiken.

Pieni hulluus kuuluu rakkauteen, mutta kun homma menee överiksi, pakkomielle saattaa tuhota kaiken. 

Aina kun näet ihastuksesi, jännitys salpaa hengityksesi ja perhoset lepattelevat vatsassasi. Kun hän huomioi sinua, halkeat onnesta, ja kun ette ole nähneet muutamaan tuntiin, hukut ikävään.

Jos olet joskus ollut todella rakastunut, tiedät, mistä on kyse. Ihastuksesi on sinulle kaikki kaikessa, etkä pysty ajattelemaan mitään tai ketään muuta. Sanotaan, että jos et ole edes hieman pakkomielteisesti rakastunut suhteesi alussa, se ei ole aitoa rakkautta. 

On kuitenkin eri asia kärkkyä ihastusta hänen kotinsa ulkopuolella rankkasateesssa, stalkata hänen Facebookiaan ja menettää hermot heti, jos hän ei tekstaa takaisin. Epävarmuus toisen tunteista, on-off-huomio ja mustasukkaisuus saattavat sysätä ihmisen niin syvälle pakkomielteiseen rakkauteen, että hänenn todellisuudentajunsa hämärtyy, eikä hän suostu näkemään ihastuksessaan mitään huonoa. Lopulta rakastuneen ajatukset voivat muuttua piinaaviksi ja harhaluuloisiksi.

Eilen kauppoihin ilmestyneessä joulukuussa kerromme kahden naisen kokemuksista pakkomielteisestä rakkaudesta. Toisessa Stella, 26, yritti pakkomielteisesti saada suhteensa toimimaan, vaikka poikaystävä teki hänet onnettomaksi. Toisessa taas Nellin, 25, unelmamieheltä vaikuttanut deitti hakkeroitui tämän Facebookiin ja sähköpostiin saadakseen selvyyttä on-off suhteeseen. Mukana myös asiantuntijan mielenkiintoiset ohjeet siitä, kuinka tunnistaa, milloin rakkaus muuttuu pakkomielteeksi. 

Onko sinulla kokemuksia siitä, kun ihastus tai rakkaus on muuttunut pakkomielteiseksi? Missä menee raja ihanan hulluuden ja pakkomielteen välillä?

Too much? Jay Gatsbyn rakkaus Daisya kohtaan taisi mennä vähän överiksi.

 

Kuvat: Warner Bros & iStockPhotos