työhakemus

Työhakemus, joka jää mieleen – rekrytoinnin ammattilaiset jakavat parhaat vinkkinsä

Tästä syystä et saanut himoitsemaasi työpaikkaa, mutta älä huoli, voit saada sen seuraavalla kerralla. Rekrytoinnin ammatilaiset paljastavat, miten onnistut.

”Kiitos, mutta valitettavasti valintamme ei tällä kertaa kohdistunut sinuun.” Kun on kirjoittanut työhakemusta tunteja, valinnut valokuvaa, trimmannut LinkedIn-profiilia, kuvannut esittelyvideoita sekä tarkistanut ansioluettelon kieliopin kymmeniä kertoja, vitsit ovat vähissä, kun uusi ura ei aukeakaan. Missä vika? Kysyimme viideltä satoja hakemuksia vuosittain vastaanottavilta rekrytoinnin ammattilaisilta, mikä hakemuksessa on ehdoton ei ja mikä saa heidät kiinnostumaan.

Asenne näkyy kuvasta

”Huolimattomasti täytetty ja puutteellinen työhakemus, josta ei näy mielenkiinto tai halu panostaa haettavaan työpaikkaan, siirtyy helposti ’ei kiitos’ -pinoon. Hakemukseen ei kannata liittää kuvaa, joka on otettu perjantai-illan bileistä.”

Panosta tähän:

”Älä huoli, jos sinulla ei vielä ole kaikkea työssä tarvittavaa kokemusta tai vaadittuja hygieniapasseja hallussasi. Tärkeintä on positiivisen mielikuvan luominen. Ota siisti ja hymyilevä kuva itsestäsi ja muista tehdä selkeä CV. Suosittelijan tiedot on hyvä mainita jo hakemuksessa.
Avoin kirje on tärkeä osa hakemusta. Ilman kokemustakin voi päästä huippupaikkoihin, jos vain osaat ilmaista kiinnostuksesi työtä kohtaan tarpeeksi hyvin. Kirjeessä voit kertoa esimerkiksi saamastasi positiivisesta palautteesta, tai siitä, miten hyvin olet perehtynyt yritykseen jo etukäteen.

Hakemukseen voi lisätä jotain pientä erityistä. Jos haet esimerkiksi kahvilaan töihin, käy ostamassa kyseisestä kahvilasta vaikkapa kahvi ja ota iloinen CV-kuva se kädessäsi.” – Terhi Ojala, rekrytointikonsultti, StaffPoint

”Työhakemuksen aloituksen tulisi olla mieleenpainuva ja herättää lukijan kiinnostus.”

Huolellisuus kannattaa

”Työhakemus kannattaa aina tehdä huolella ja ajan kanssa. On iso moka, jos hakemuksessa on vaikkapa yhteystiedot väärin. Jokainen saamistamme hakemuksista käsitellään aina asianmukaisesti ja samanarvoisesti, mutta esimerkiksi epäasiallisuudet hakemuksessa voivat olla syy siirtää hakemus ’ei kiitos’ -kasaan.”

Panosta tähän:

”Kannattaa aina kertoa, miksi juuri sinä sopisit tehtävään ja miksi haluat juuri kyseiseen yritykseen töihin. Lyhyt, ytimekäs ja aidosti itsesi näköinen työhakemus on ehdottomasti paras!” – Petra Casagrande, Talent Manager, IKEA

”Olet kiinnostava yksilönä ja persoonana, et vain potentiaalisena hakijana.”

Unohda kikkailu

Jos hakemuksesta käy ilmi, että sillä on haettu muitakin työpaikkoja, se pistää pahasti silmään. Huonosta hakemuksesta paistaa läpi, että työtä on haettu vain hakemisen takia. Myös liian futuristinen työhakemus, jossa on kuvia ja grafiikkaa, ei sovi kaikkiin tehtäviin.

Toimialallamme tietosuoja-asiat ovat tärkeitä, joten jos hakija ei noudata esimerkiksi annettuja hakuohjeita ja toimita hakemusta toivottua kanavaa pitkin, se siirtyy suoraan hylättyjen pinoon.

Työhaastattelu muuttuu hankalaksi, jos ehdokas jäätyy totaalisesti eikä pysty vastaamaan kysymyksiin tai tuottamaan itse kysymyksiä. Tällöin ei synny keskustelua ja haastattelijan on vaikea muodostaa kuvaa ehdokkaan osaamisesta ja sopivuudesta tehtävään. Keskustellessa kannattaa myös pitää mielessä haastattelulle varattu aika, eli vastausten olisi hyvä olla sen mittaisia, että annetussa aikataulussa pysyminen on mahdollista.

Kovin epäsiisti olemuskaan ei anna hakijasta positiivista kuvaa.”

Panosta tähän:

”Kerro hakemuksessa mitä olet oikeasti tehnyt, pelkkien tehtävänimikkeiden luettelu ei riitä. Tuo osaamisesi reilusti esille, älä liioittele tai vähättele taitojasi. Nosta esiin kyvyt, taidot ja kokemukset, jotka ovat tärkeitä nimenomaan haetun tehtävän kannalta. Ilmoita työkokemukset kuukausien tarkkuudella, näin rekrytoijalle muodostuu todellinen kuva työkokemuksesi pituudesta. Kerro myös kiinnostuksen kohteistasi ja harrastuksistasi. Olet työnantajalle kiinnostava yksilönä ja persoonana, et vain potentiaalisena hakijana.

Haastattelussa on tärkeää olla oma itsensä. Kunnollinen työhaastattelu ei ole yksisuuntainen kyselytuokio, vaan hyvä keskustelu on molemminpuolista ja omaa persoonaa saa tuoda esille. Erityisen tärkeää on tuoda esiin motivaatio tehtävään ja suhtautuminen työelämään.

Positiivisesti erottautuu siten, että on valmistautunut hyvin, tutustunut yritykseen ja pohtinut tehtävää oman osaamisensa kannalta. Lisäksi on toki tärkeää olla ajoissa ja mikäli nähtäväksi on pyydetty työtodistuksia tai muuta vastaavaa, niiden pitää olla mukana. Kannattaa myös miettiä palkkatoivetta etukäteen ja selvittää mahdollinen irtisanomisaika nykyisestä työstä.” – Erja Vilja, Head of Recruitment and Employer Branding, OP

”Hakijan on hyvä tuntea omat vahvuutensa ja kertoa ne perustellusti.”

Aloituslause ratkaisee

Huono hakemus on kirjoitettu huolimattomasti ja hakija on vain muutamalla lauseella kertonut omasta persoonastaan ja osaamisestaan. Sitä lukiessa tulee tunne, ettei hakija ole viitsinyt nähdä yhtään vaivaa ja herää kysymys haetaanko töitä edes tosissaan. Toisinaan hakemuksesta näkee selvästi, ettei sitä ole lainkaan kohdennettu haettavaan työtehtävään. Se saattaa olla este haastattelukutsun saamiselle.”

Panosta tähän:

”Työhakemuksen aloituksen tulisi olla mieleenpainuva ja herättää lukijan kiinnostus. Hakemuksessa kannattaa keskittyä haettavan työtehtävän kannalta olennaisiin asioihin, kuten kertoa millaisia vahvuuksia hakijalla olisi juuri tähän tehtävään ja miksi hän hakee nimenomaan kyseistä työtä. Hakemusta kirjoittaessa on hyvä pitää kirkkaana mielessä, mitä paikkaa on hakemassa ja tarvittaessa muokata hakemusta sen mukaan. Lisäämällä hakemukseen kivan kuvan itsestään, voi jäädä monien hakijoiden joukosta paremmin mieleen.” – Sonja Karlsson, aluepäällikkö, Vero Moda

”Tärkeintä on positiivisen mielikuvan luominen.”

Kokemus kohdallaan

Mikäli hakijalta vaaditaan selkeästi tietynlaista kokemusta, joka on olennaista työssä onnistumisen kannalta, sen puute johtaa karsiutumiseen jo ensimmäisessä vaiheessa. Esimerkiksi vaativissa kehitystehtävissä voidaan edellyttää tiettyjä teknisiä taitoja, ja jos niitä ei ole, jatkoon pääsy on epätodennäköistä. Työhakemus ei myöskään erotu, mikäli hakija on toiminut aikaisemmin täysin eri alalla, emmekä näe miten tämän alan tuntemuksella tai taustalla voisi kehittyä tulevassa tehtävässä.

Mikäli hakija tulee työhaastatteluun valmistautumattomana, pitää tehtävän saantia itsestäänselvänä, ja hänellä on täysin epärealistiset odotukset tehtävästä, on aika todennäköistä, ettei hän ole vahva jatkoon menijä.”

Panosta tähän:

”On tärkeää tuoda esille omat ajatukset, miksi haluaa olla osa juuri tätä työyhteisöä ja mitä annettavaa omalla osaamisella ja persoonalla on työnantajalle. Hakemuksessa kannattaa kertoa, miten hakija näkee itsensä osana yrityskulttuuria ja miten hän voisi kehittää sitä omalla toiminnallaan. Hakijan on hyvä tuntea omat vahvuutensa ja kertoa ne perustellusti jo hakemuksessa.

Rekrytoinnissa kiinnostusta kasvattaa se, että hakija osoittaa perehtyneisyytensä kyseiseen yritykseen. Hakemuksessa voi esimerkiksi viitata viime aikoina yrityksessä tapahtuneisiin asioihin tai julkaisuihin. Tämä osoittaa, että hakija on aidosti kiinnostunut yrityksestä.Haastattelussa on olennaista olla aito oma itsensä ja myydä selkeästi osaamistaan ja kokemustaan yrityksen tarpeisiin. Aktiivinen hakija erottuu joukosta ja hienoa on nähdä hakijoita, jotka kysyvät myös omasta näkökulmastaan tärkeitä asioita yrityksestä, tehtävästä ja työyhteisöstä.” – Mari Junnila, henkilöstöpäällikkö, SOK 

Cosmon toimituksen vinkit top 5

  1. Pidä hakemuksen sävy positiivisena. Älä korosta huonoja puoliasi vaan kerro mieluummin, mitä olet valmis oppimaan.
  2. Yksityisasiat eivät kuulu hakemukseen. Perhekriisit, parisuhdepulmat tai pitkät sairauslomat kannattaa jättää pois.
  3. Pidä mölyä taidoistasi. Jos sinulta puuttuu työkokemusta tai opintopisteitä, korosta muuta osaamistasi. Esimerkiksi sosiaaliset taidot ovat työelämässä arvokkaita.
  4. Hae myös somessa. Pidä LinkedIn-profiilisi ajantasalla ja aktiivisena. Siisti kaikki sometilisi niin, että ne antavat sinusta hyvän kuvan.
  5. Verkostoidu! Suurin osa avoimista duuneista ei koskaan päädy työnhakupalstoille. Kun hakijoita on satoja, et erotu joukosta pelkillä papereilla.

Lue myös:

Oletko hakemassa töitä? Näillä keinoin saat paikan todennäköisemmin

Ystävät ovat salainen aseesi työnhaussa! Näin he voivat auttaa sinua ja sinä heitä

Kysyimme pomoilta kaikki ne työelämään liittyvät kysymykset, joihin olet aina halunnut vastauksen

Elle.fi: Näin pukeudut työhaastatteluun (ja saat sen paikan)

Teksti Anna Nummisto
Kuvat Fotolia