Tekikö deittisi katoamistempun? Lue tämä

Ghostaaminen eli suhteen katkaiseminen ilman mitään selitystä on deittailun uusi musta. Onko sosiaalinen media madaltanut kynnystämme käyttäytyä huonosti, vai olemmeko aina olleet näin välinpitämättömiä?

Riikka, 30, tapasi kohteliaan ja mukavan oloisen Joonaksen baarissa viime keväänä. He juttelivat pitkään ja vaihtoivat illan päätteeksi puhelinnumeroitaan. Riikka viihtyi Joonaksen seurassa, ja he kävivät neljä kertaa treffeillä. Sitten Joonas lähti viideksi viikoksi matkalle. Kun Joonas palasi Suomeen, hän vaikutti etäisemmältä kuin aiemmin. Riikka ei vetänyt siitä silti erityisiä johtopäätöksiä. Ehkä Joonaksella oli vain huono päivä. Kun perjantai lähestyi, Riikka lähetti miehelle tekstarin. 

-Kysyin, onko hänellä pläniä viikonlopuksi. 

Joonas ei vastannut Riikan kysymykseen – koskaan. Savuna ilmaan katoaminen kesken deittailun on nykään yleisempää kuin koskaan. Ja vihdoin sille on oma nimikin: ghosting. Ghostaaminen on romanttisen suhteen katkaisemista ilman selitystä tai toisen yhteydennottoyrityksen huomiotta jättömistä. Se on vastaamattomia puheluita ja Whatsapp-keskusteluja, jotka kestävät viikkokausia ja päättyvät sitten kuin seinään. Me tavoitamme toisemme nykyaikana helpommin ja nopeammin kuin koskaan ennen. Miksi ghostaamme ja tulemme ghostatuksi?

Lue aiheesta lisää juuri ilmestyneestä joulukuun Cosmosta!

Katso myös:

Ratkaisut yleisimpiin deittailupulmiin

9 valhetta, joita kundit kertovat deiteillä

23 puheenaihetta ekoille treffeille

Kuva: Imaxtree