Tehdäänkö Oscareissa tänä vuonna historiaa? Parhaasta kuvauksesta ehdolla ensimmäistä kertaa nainen

Rachel Morrison on ehdolla parhaasta kuvauksesta elokuvasta Mudbound. Parhaan elokuvan tittelistä puolestaan taistelevat muun muassa The Shape of Water sekä The Post.

Elokuva-alan arvostetuimmat palkinnot, Oscarit, jaetaan 4. maaliskuuta Los Angelesissa. Palkintogaala täyttää tänä vuonna 90 vuotta, ja pyöreiden vuosien lisäksi Oscareissa saatetaan nähdä historiallinen voitto.

Yhdysvaltalainen kuvaaja Rachel Morrison, 39, on ensimmäinen nainen, joka taistelee parhaan kuvauksen palkinnosta. Morrison kuvasi elokuvan Mudbound, jonka pääosassa nähdään Garrett Hedlund, Carey Mulligan laulajatähti Mary J. Blige. Elokuva kertoo kahden toisesta maailmansodasta palaavan miehen tarinan.

– Vaikkakin on vaikea uskoa, että naisehdokkaan nimeämisessä meni näin kauan, olen erittäin innoissani saadessani tämän kunnian, Morrison kommentoi ehdokkuuttaan. 

Morrison toivoo, että ehdokkuuden myötä yhä useammat naiset uskaltaisivat heittää kameran olalleen ja seurata unelmiaan, vaikka ne tuntuisivatkin aluksi mahdottomilta saavuttaa. 

Morrison on tunnettu aiemmin elokuvista Cake ja Sound of My Voice

Rachel Morrison

Tsekkaa myös nämä ehdokkaat: 

Get Out kisailee kolmessa eri kategoriassa. Elokuva on satiirinen kauhuelokuva, jonka naispääosaa näyttelee Girls-sarjasta tunnettu Allison Williams. Williamsin näyttelemän Rosen on aika esitellä uusi poikaystävä Chris (Daniel Kaluuya) vanhemmilleen, mutta yhden viikolopun aikana ehtii tapahtua yhtä jos toista karmaisevaa..

The Post on poliittinen draama, joka on ehdolla muun muassa parhaaksi elokuvaksi. Elokuvan on ohjannut Steven Spielberg ja sen pääosassa näyttelevät muun muassa Meryl Streep sekä Tom Hanks. Elokuva sijoittuu vuoteen 1970 ja siinä seurataan toimittajia, jotka julkaisevat salaisia asiakirjoja liittyen Vietnamin sotaan. 

The Shape of Water on ehdolla peräti 13 eri kategoriassa. Romanttinen fantasiaseikkailu sijoittuu kylmän sodan aikaan, ja se on jo voittanut Golden Globe -palkinnot parhaasta ohjauksesta ja parhaasta musiikista. Innolla odotamme, kuinka monta palkintoa ylistettu elokuva putsaa Oscar-pöydästä.

Kuvat MvPhotos.