Täydellinen lahjaidea: Itsetehty maapähkinävoi

Joulu on täynnä suklaarasioita ja konvehteja. Heittäydy luovaksi ja purkita joulupakettiin läheisille herkullista itsetehtyä, joulunmakuista maapähkinävoita. Se menee puurossa, levitteenä, leivoksissa ja smoothieissa ja säilyy jääkaapissa useita viikkoja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

HELPPO KANELISIIRAPPI-MAAPÄHKINÄVOI

(reseptistä tulee 2 pientä purkillista maapähkinävoita)

350 g kuorittuja maapähkinöitä

1/2 tl suolaa

1 tl kanelia

1 rkl siirappia

1. Paahda maapähkinöitä 175 asteisessa uunissa leivinpaperilla päällystetyllä pellillä noin 10–15 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman rusehtavia.

2. Anna jäähtyä.

3. Laita maapähkinät ja suola blenderiin ja anna koneen käydä puoliteholla 5–10 minuuttia, kunnes maapähkinävoi on sopivan juoksevaa. Maapähkinät muuttuvat ensin kuivaksi jauhoksi, vähitellen tahnaksi ja lopulta juoksevaksi maapähkinävoiksi. Ei haittaa vaikka joudut pysäyttämään laitteen muutamaan kertaan ja kaapimaan tahnaa kulhon reunoilta. Maapähkinävoi ei sekoitu ihan helposti. On hyvä myös antaa koneen välillä jäähtyä ennen kuin jatkaa blendaamista.

4. Kun tahna on voimaisen juoksevaa, kaavi maapähkinävoi blenderistä kulhoon ja sekoita siihen ensin siirappi ja sitten kaneli. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.

Teksti Teksti ja kuva: Julia Toivola