Tarvitsetko vielä yhden syyn tykätä Benedict Cumberbatchista? Näyttelijä ei suostu tekemään roolia, ellei naispuoliselle vastanäyttelijälle makseta samaa palkkaa

Maailman parhaiten palkattu näyttelijä kertoi feministisistä periaatteistaan.

Tarvitsetko lisää syitä tykätä Benedict Cumberbatchista? Tähti on kertonut pari päivää sitten feministisistä periaatteistaan. Näyttelijä ei ota roolia vastaan, ellei hänen naispuolinen vastanäyttelijänsä saa yhtä hyvää palkkaa. Cumberbatch on yksi aikamme kystyimpiä näyttelijöitä ja tunnettu muun muassa rooleistaan uudessa Avengers-elokuvassa ja Sherlock Holmes -sarjassa. Hän on 82 miljoonan dollarin vuosituloillaan parhaiten palkattu näyttelijä maailmassa. 

Cumberbatch painotti taannoisessa haastattelussaan Radio Timesin kanssa feminismin merkitystä.

”Kysyn aina, paljonko naisnäyttelijät saavat palkkaa. En suostu tekemään elokuvaa, ellei naisnäyttelijöille makseta yhtä hyvin kuin miehille,” Cumberbatch linjasi.

”Naisen yhdenvertainen palkka ja asemat päätöksiä tekevissä pöydissä ovat keskeisiä feministisiä kysymyksiä,” näyttelijä sanoi. Hän on perustamassa itse uutta tuotantoyhtiötä SunnyMarchia, jonka toimintaperiaatteissa hän liputtaa samaa linjaa. Cumberbatch haluaa palkata naisia päättäviin rooleihin ja tuottaa erityisesti naisille suunnattuja tarinoita.

”Puolet yleisöstä on joka tapauksessa naisia. Feminismi on kannattavaa myös bisneksen kannalta,” Cumberbatch summaa.

Yksinkertaista, selkeää ja jäkevää toimintaa. Toivomme, että suomalaiset miesnäyttelijät ja elokuvateollisuus ottavat mallia!