Suosikkitubettaja Mmiisas: ”Olen meinannut palaa loppuun”

Esikoiskirjansa hiljattain julkaissut sometähti kertoo Cosmon haastattelussa parhaat vinkkinsä rentoutumiseen.

Suomen suosituimpiin somevaikuttajiin lukeutuvalla Miisa Rotola-Pukkilalla on ollut kiireinen kesä. Mmiisas-nimimerkillä netissä paremmin tunnettu 23-vuotias tubettaja on muuttanut Tampereelta Helsinkiin, tehnyt videoita ja lisäksi hän julkaisi heinäkuun alussa ensimmäisen oman kirjansa. Inspiskalenteri by Mmiisas on kauniilla kuvilla varustettu kalenterikokonaisuus, joka sisältää reseptejä, mietelauseita ja To Do -listoja vuoden jokaiselle kuukaudelle.

– Kirjaprojekti on ollut vireillä jo muutaman vuoden. Mietimme aluksi, että olisiko kirjan pitänyt olla esimerkiksi reseptikirja, mutta päädyimme lopulta tekemään kalenterin, koska tässä yhdistyvät monet intohimoni, Miisa kertoo Cosmopolitanille.

Satojen tuhansien suomalaisten seuraama Miisa paljastaa, että hänellä itsellään on aina paperikalenteri laukussa mukana.

– Teininä leikkasin lempibändieni ja -laulajieni kuvia lehdistä ja tuunasin niillä kalentereideni kannet. Olin palavasti ihastunut One Directionin Niall Horaniin. Hänen kuviaan on paljon teinivuosieni kalentereissa ja olen ollut myös One Directionin keikalla ”Marry Me Niall” -kyltin kanssa, Miisa nauraa.

Aina ei tarvitse paahtaa

Kiire ja suorituspaineet leimaavat vahvasti monien parikymppisten milleniaalien elämää. Kun samaan aikaan pitäisi olla monta rautaa tulessa ja aina tavoitettavissa somessa, voi arki käydä uuvuttavaksi. Myös Miisa myöntää, että välillä hänenkin täytyy muistutella itseään ottamaan aikaa rentoiluun.

– Olen järjestelmällinen ajankäyttäjä ja pyrin aina olemaan ajoissa esimerkiksi tapaamisissa. Yksi haasteeni ajankäyttöön liittyen kuitenkin on, että minun täytyisi järjestää enemmän aikaa palautumiselle. Paahdan aivan liikaa hommia. Muutaman kerran elämässäni on ollut lähellä, että olen meinannut palaa loppuun. Onneksi huomasin burn outin oireet ajoissa ja osasin tehdä asialle jotain.

Miisa toivoo, että olisi olemassa pause-nappi, jolla maailman saisi pysäytettyä – edes vain hetkeksi.

– Monet puhuvat somessa kiireestään ja kuinka he ovat yötä päivää töissä ja suorittavat elämäänsä. Minusta olisi ihanaa, että voisimme hehkuttaa enemmän sitä, että ottaa reilusti aikaa itselleen. On ihan okei skipata välillä salitreenit ja nähdä kavereita tai viettää koko päivä sohvaperunana.

Miisan vinkit rentoutumiseen

Metsässä vaeltaminen

”Yritän pitää ainakin yhden vapaapäivän viikossa. Rentoudun parhaiten luonnossa. Suosikkipaikkani luonnossa liikkumiseen on kotiseudullani Keuruulla, jossa rakastan samoilla metsässä koirani kanssa.”

Sohvalla makoileminen

”Kotona rentoutuessa makaan vain sohvalla ja katson sarjoja. Gossip Girl on kaikkien aikojen suosikkisarjani ja olen katsonut sen läpi lukuisia kertoja. Olen myös todella iso Love Island -fani! Rakastan kyseisen tosi-tv-ohjelman brittiversiota. Se on niin hyvää viihdettä!”

Leipominen

”Leipominen vie ajatukset muualle, koska siihen pitää keskittyä täysillä, jotta leipomukset onnistuvat. Bravuurini ovat macaron-leivokset. Tein viimeksi sitruunanmakuisia ja niistä tuli todella hyviä.”

Teksti Mona Kuoppamaa
Kuvat Speakersforum