Sini Savolainen ulkomaille muutosta: ”Päätin, että vaikka mikä olisi, sinnittelen puoli vuotta ennen kuin palaan maitojunalla kotiin.”

Ananasraaste-blogia ja -Tube-kanavaa pitävä Sini Savolainen muutti yksin ulkomaille, eikä ole päivääkään katunut päätöstään.

”Vietin lapsuuteni Yhdysvalloissa. Ehkä sen takia olen aina kokenut jonkinlaista kaukokaipuuta.

Kun somesta tuli päätyöni, huomasin yhtäkkiä viettäväni todella paljon aikaa yksin kotona. Jokin kuviossa ei tuntunut hyvältä, enkä kokenut enää inspiroituvani mistään. Olin tottunut matkustamaan talvisin, mutta koirieni takia halusin olla pois maksimissaan kuukauden kerrallaan. Jossain vaiheessa kuitenkin tajusin, että pienet koirat kulkevat kätevästi matkustamossa maasta toiseen.

Toissa keväänä olin työmatkalla Teneriffalla. Ihastuin saareen heti. Sen jälkeen sain vanhempiani kauhistuttavan idean: aion muuttaa Espanjaan! Päätin, että jos elämäni Suomessa ei tunnu hyvältä, ei auta kuin kokeilla sitä jossain muualla.

Myin lähes koko omaisuuteni kotikirppiksellä ja somessa. Lähdin kolmen matkalaukun ja koirieni kanssa Santa Cruziin, mistä en tuntenut ketään. Kieltäkään en vielä siinä vaiheessa osannut.

Tiedostin, että saatan jäädä Teneriffalla yksinäiseksi. En myöskään ollut varma, kuinka hyvin työnteko Suomeen onnistuisi. Päätin, että vaikka mikä olisi, sinnittelen ainakin puoli vuotta ennen kuin palaan maitojunalla kotiin.

Kaikki pelkoni osoittautuivat turhiksi. Sain Facebook-ryhmän kautta nopeasti uusia ystäviä. Löysin ihanan asunnon, ja vuokranantajat kutsuivat minua syömään. Ihmiset olivat ystävällisiä ja avuliaita. Eräs eläkeläispari juoksi kanssani virastoissa selvittämässä käytännön asioita.

Rakastan sitä ajatusta, etten ole kiinni missään. Elämä on minulle täysin auki. Toki parisuhteessa avointa tulevaisuutta suunnitellaan yhdessä. Materiaan ja paikkoihin minun ei ole kuitenkaan koskaan tarvinnut kiinnittyä. Olen esimerkiksi myynyt aikaisemmin omistamani asunnot.

Jossain vaiheessa haluan pysyvämmän kodin. En kuitenkaan vielä tiedä, missä se tulee olemaan. Jos minulla on koirani ja yksi reppu täynnä tavaraa, pärjään missä tahansa.”

Teksti Stina Mäntyniemi