Seitsemän asiaa, jotka ovat jokaiselle festarikävijälle turhan tuttuja

Huhtikuu on alkanut, mikä tarkoittaa, että festarikausi on jo ihan ovella. Jee! Aika alkaa etsimään halpoja aurinkolaseja ja kyselemään kaukaisilta sukulaisilta, kuka suostuisi majoittamaan sinut ja kaverisi sohvilleen yhden viikonlopun ajaksi. Festareita odotellessa tulee kuitenkin väistämättä mietittyä niitä ongelmia, joihin joka kesä törmää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Festarialueelle pääseminen

Parhaassa tapauksessa festarit järjestetään kotikaupungissasi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö sinulla kestäisi ikuisuutta päästä itse festivaalialueelle. Koko kaupunki on täynnä kesälomalaisia, tiet ovat ruuhkaisia ja bussit kulkevat poikkeusaikataulun mukaan. Ja eikö tietöitä koskaan voida aloittaa vasta vähän myöhemmin syksyllä…?

2. Söpön festariasun valitseminen

Suomessa kun ollaan, niin kaikkeen pitää varautua. Kaatosateessa on hankala näyttää samalta, kuin Alessandra Ambrosio ja Kendall Jenner Coachellassa…

3. Bajamajat

Autenttisen festivaalikokemuksen kulmakivi, mutta toisaalta asia, joka tuntuu vuosi vuodelta inhottavammalta.

4. Hankalat aikataulut

Miksi kaikki parhaat artistit esiintyvät samaan aikaan, mutta täysin eri puolilla festivaalialuetta?!

5. Nestehukan välttäminen

Ostaisitko kolmen ja puolen euron vesipullon vai odottaisitko vartin, että pääset täyttämään tyhjän pullosi täyttöpisteelle? 

6. Ruoan löytäminen

Festareiden ruokatarjonta on parantunut vuosien saatossa, mutta ruoan hakeminen ei ole helpottunut yhtään. Jonossa kökötetään edelleen 45 minuuttia ja joka kerta tiskille päästyäsi saat kuulla, että puolet annoksista on myyty loppuun. Niin, ja Visa Electron ei tietenkään kelpaa.

7. Hups, akku loppu

Snäppääminen, kadonneiden kavereiden etsiminen ja kuvien ottaminen kuluttavat myös matkalaturin akun loppuun hetkessä.

Kuva: Gettyimages