Rullaa, punnitse, niputa – Näillä vinkeillä pakkaat kesälomaa varten kuin ammattilainen!

Pitääkö sinun aina istua matkalaukkusi päälle saadaksesi se kiinni? Näiden vinkkien avulla pakkaat kaiken tarvitsemasi, ja jätät tilaa vielä tuliaisillekin!

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Suunnittele huolella

Suunnittele etukäteen, mitä aiot lomallasi tehdä ja katso sääennuste. Ota mukaasi vaatteita ja asusteita, joita yhdistelemällä saat monta kivaa asukokonaisuutta. Pakkaa vain kahdet kengät: urheilulliset ja illalliselle sopivat. Tee lista kaikista matkallasi tarvitsemista tavaroista ja viivaa niitä yli sitä mukaa, kun pakkaus edistyy.

2.  Hahmota tavaramäärä

Ota kaikki ensin esille ja laita ne vasta sitten matkalaukkuun. Näin näet heti, kuinka paljon tavaraa pitää mahduttaa mukaan ja pystyt helposti pakkaamaan tavarat oikeassa järjestyksessä. Kasaa käsimatkatavarat toiseen ja matkalaukkuun menevät toiseen kasaan.

3. Laita kengät pohjalle

Kengät kannattaa laittaa pitkulaisen muotonsa vuoksi matkalaukun pohjalle. Laita ne muovipussiin, jotta vaatteet eivät likaannu.

4.  Rullaa vaatteet

Kääri vaatteesi napakoiksi rulliksi ja latoa ne kenkien päälle limittäin ja lomittain. Näin ne vievät mahdollisimman vähän tilaa, eivätkä rypisty.

5.  Tuoksuta vaatteesi

Hajuvesi ja kuumana porottava aurinko voivat saada aikaan ihollesi ikäviä läiskiä ja jopa allergisen rektion. Vältyt tältä ja säästät tilaa suihkuttamalla lempituoksuasi vaatteisiin jo ennen lähtöä. Jos välttämättä haluat ottaa tuoksuja mukaasi, laita ne ja muut särkyvät esineet rullattujen vaatteiden sisälle.

6. Hyödynnä hatut ja laukut

Hatut pysyvät hyvin muodossaan, kun laitat niiden sisälle esimerkiksi alusvaatteet ja bikinit. Käytä hyväksesi myös pikkulaukut, jonne voit laittaa vaikkapa korut.

7. Niputa elektroniikka

Pakkaa matkalaukun toiselle puolelle elektroniikka omiin pieniin pusseihin, jotta laitteet pysyvät ehjänä ja hyvässä järjestyksessä. Kieputa johdot rullalle ja sido ne kiinni. Samalle puolelle voit laittaa myös lehden tai kirjan, jonka väliin on hyvä piilottaa kopiot passista ja muista tärkeistä asiakirjoista.

8. Pura toilettilaukku atomeiksi

Kosmetiikkaa kuluu lomallakin yllättävän paljon, joten toilettilaukku vie usein paljon tilaa. Ainoa, joka rantalomalla on oltava isoa, on aurinkovoide. Sampoot, kasvojenpuhdistusaineen, kosteusvoiteen, hammastahnan ja meikkivoiteen voit pursottaa keltaisiin Kinder-munarasioihin. Osta pieni matkakokoinen harja, lakka ja deodorantti. Laita siveltimet ja huulipunat tyhjien talouspaperirullien sisälle ja puuteri minigrip-pussiin. Näillä voit tilkitä matkalaukkuun jääneet pienet kolot.

9. Muista jättää tilaa tuliaisille

Älä sullo matkalaukkua aivan täyteen, vaikkei shoppailu lähtökohtaisesti suunnitelmasi olisikaan. Jos shoppailu kuuluu suunnitelmiisi,  voit pakata mukaasi matkalaukkuvaa’an jolla voit helposti seurata, ettei laukkusi painoraja vahingossakaan ylity.

10. Pakkaa käsimatkatavarat huolellisesti

Reppu on oiva paikka käsimatkatavaroille, sillä sitä on helppo kantaa mukana lentokentällä, erityisesti jos sinun on vaihdettava konetta. Pakkaa käsimatkatavaroihin ainakin matkaliput, passi, lompakko, kännykkä, avaimet ja henkilökohtaiset lääkkeesi. Matkalaukku ei läheskään aina löydä oikeaa kohdetta, joten käsimatkatavaroihin kannattaa pakata myös hammasharja ja yksi vaatekerta.

11. Sido likaiset vaatteet solmulle

Sitaise likaiset vaatteet rullalle käytön jälkeen. Näin pysyt selvillä, mitkä vaatteet kaipaavat lomasi jälkeen pesukonetta.