Rakastatko mysteerejä, ihmissuhdekiemuroita vai poliittista juonittelua? Löydä oma suosikkisarjasi suoratoistopalveluista

Älä tunne syyllisyyttä, jos viettäisit kesäpäivän mieluiten TV-sarjoja ahmimalla. Ota tästä haltuun parhaat katseluvinkit!

Kesäloma: mikä sen ihanampaa aikaa tehdä niitä asioita, joiden parissa tuntee todella rentoutuvansa. Uida, pikniköidä, suppailla, lukea kirjoja ja… katsoa Netflixiä. Vapaapäivinä ehtii hyvin aikaa ottaa haltuun myös ne sarjat, josta kaikki ovat puhuneet, mutta joita itse vain ei ole ehtinyt katsoa. HBO:n ja Netflixin kuukausitilaukset saa alle kymmenellä eurolla. Ensimmäinen kokeilukuukausi on ilmainen. Lue tästä parhaat vinkit vaikka sadepäivän varalle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

The Handmaid's Tale

Katso jos: Dystopiat kiehtovat sinua.

Missä: HBO

Mikä: Margaret Atwoodin romaaniin perustuvassa draamasarjassa tulevaisuus on julma. Ympäristökatastrofin seurauksena syntyvyys on laskenut ja valtaan on noussut vanhoilliskristillinen diktatuuri. Gileadin valtiossa naiset on alistettu vaimoiksi, kodinhoitajiksi tai synnytyskoneiksi. Lukeminen on kielletty ja entinen vapaamielisyys Tindereineen ja feminismeineen loistaa poissaolollaan. Päähenkilö Offred yrittää selviytyä epäinhimillisissä olosuhteissa. The Handmaid's Tale koukuttaa piinaavan jännittävällä juonellaan ja kuumottavalla ajankohtaisuudellaan. Katsoja muistaa, että aika, jolloin naiset eivät saaneet päättää elämistään ja kehoistaan ei oikeastaan ole niin kaukana.

Orange is the New Black

Katso jos: Tykkäät ahmia TV-sarjoja, jossa on jännittäviä käänteitä, ihmissuhdekiemuroita ja vahvoja naishahmoja.

Missä: Netflix

Mikä: Draamakomedia Orange is the New Black on jo edennyt viidenteen tuotantokauteen asti. Naisvankilaan sijoittuva tarina koskettaa ja pitää otteessaan.

House of Cards

Katso jos: Pidät kyynisistä valtapeleistä ja loputtomasta poliittisesta juonittelusta.

Missä: Netflix

Mikä: Valkoisen talon kulisseihin sijoittuva draamasarja on edennyt viidenteen kauteen asti. Sarjassa on hengästyttäviä juonenkäänteitä ja shakespearemäisiä kommentteja vallasta ja ihmisyydestä. Sarja tuntuu julmuudestaan huolimatta nautinnolliselta: jotain koukuttavaa on siinä, kun voi heittää arkiset huolet taakseen ja uppoutua yläluokkaisten ihmisten monimutkaisiin juonitteluihin.

Twin Peaks

Katso jos: Olet kiinnostunut selittämättömistä arvoituksista.

Missä: HBO

Mikä: Twin Peaksin kolmatta tuotantokautta voi sanoa comebackiksi-edellisestä kaudesta on kulunut 25 vuotta. Tutut hahmot ovat ikääntyneet, mutta kaikki muu sarjassa on käännetty ympäri ja ylösalaisin. Uusi tuotantokausi on yllättänyt jopa kovimmat David Lynch-fanit outoudellaan. Paras tapa nauttia uudesta Twin Peaksista on hyväksyä, että siinä tapahtuu selittämättömiä asioita ja antautua alitajuntaan uppoavien outojen kuvien ja hitaan kerronnan vietäväksi. Jos Twin Peaks on yhä tuntematon, kesä on hyvä aika ottaa klassikkosarja haltuun. Sarjan kaksi ensimmäistä tuotantokautta löytyvät HBO:sta. Nauti kahvin ja donitsien kanssa.

SKAM

Katso jos: Sinua kiinnostaa, mitä teinit ajattelevat ja puuhailevat.

Missä: YLE Areena

Mikä: Norjalainen nuortensarja SKAM ei ole vain TV-sarja, vaan yksi vuoden puhutuimmista ilmiöstä. Se on jopa saanut faninsa matkustamaan ja ihastumaan Osloon. Eikä ihme, Oslo näyttäytyy sarjassa kauniina pikkukaupunkina, jossa aurinko paistaa aina ja bileet ovat parhaita. Raikasta sarjaa ovat ylistäneet kriittisimmätkin aikuiskatsojat. Sarjan nuoret käyttäytyvät typerästi, niin kuin teinit kautta historian, mutta he ovat myös fiksuja, välittäviä ja suvaitsevaisia. Sarja itkettää, naurattaa ja luo toivoa valoisampaan tulevaisuuteen. SKAMin neljäs kausi on sarjan viimeinen, ja monen mielestä myös paras. Kaikki tuotantokaudet ovat katsottavissa ilmaiseksi YLE Areenasta.

Katso myös:

20 faktaa, joita et tiennyt Harry Potterista

6 glitterkikkaa, joilla olet festareiden säihkyvin tyyppi

Huonoja uutisia Girlboss-faneille: Netflix lopettaa sarjan vain yhden tuotantokauden jälkeen