Puuttuuko uraltasi viisivuotissuunnitelma? Se voi olla vain hyvä juttu

Etkö tiedä, millaisessa työssä olet viiden vuoden päästä? Hyvä, sillä voi olla, että tulevaisuuden työpaikkaasi ei ole vielä edes olemassa. 

Kaikki tietävät sen työhaastattelun piinaavan kysymyksen: Missä näet itsesi viiden vuoden päästä? Vastaus tähän kysymykseen saattaa tuntua entistä hankalammalta, sillä työelämä ja työn tekeminen muuttuvat jatkuvasti.

Siinä missä ennen nähtiin itsensä toimitusjohtajana toimitusjohtajan paikalla, saattaa monella työuraansa aloittavalla nuorella ollakin tähtäimessään ansaita elantonsa mahdollisimman vapaasti, jotta aikaa jää myös elämälle työn ulkopuolella. 

Kiitos teknologian, työn tekeminen ilman fyysistä toimistoa on monelle jo arkipäivää. 

– Työelämässä on meneillään rakennemuutos. Hiljalleen kasvava trendi on, että korkeastikoulutetuista ihmisistä jonkin verran aiempaa useampi tekee töitä freelancerinä, kertoo työelämätutkija Satu Ojala

Ojalan mukaan freelancereiden osuus työllisistä on vain muutamia prosentteja, mutta silti heidän osuutensa on kasvanut 2000-luvulla.

Työelämätutkija myös huomauttaa, että erilaiset toimialojen muutokset eivät ole mitenkään uusi juttu, vaan niitä on ollut meneillään yhteiskunnassamme jo satojen vuosien ajan. Ja toisaalta esimerkiksi palkkatyössä muutoksia ei juurikaan näy. Tosin oikeastaan jokaisella alalla on muuttunut ainakin se, että työntekijän vaikutusmahdollisuudet ovat lisääntyneet verrattuna menneisiin vuosikymmeniin. Johtamiskäytäntöjen muutoksen seurauksena useat yritykset panostavat paljon myös työntekijöiden hyvinvointiin.

Ei uhkia, vaan mahdollisuuksia

Mutta sitten siihen suunnitelmaan. Kannattaako sellaista enää nykypäivänä tehdä omalle uralle? Voihan olla, että muutaman vuoden päästä kone hoitaa sinunkin unelmaduunisi. Vai hoitaako?

Ojala muistuttaa, että vaikka paljon uhkaillaan esimerkiksi tekoälyllä, on jonkun kuitenkin ohjelmoitava se ja kehitettävä sitä. Ojalan mukaan tekoälyn kaltaiset uudet innovaatiot useammin luovat uusia työpaikkoja, kun hävittävät niitä.

– Nykyajan työelämässä kaikenlaiset taidot ovat tärkeitä, Ojala painottaa. 

Oman harrastuneisuuden lisäksi laaja-alainen kouluttautuminen antaa hyvät mahdollisuudet työllistymiseen. Lisäksi verkostoituminen ottaa yhä suurempaa roolia. Hyvät kommunikointitaidot ovat tärkeitä. Mitä enemmän osaat asioita, sen parempi. Ja vaikka puhutaan paljon digitalisaatiosta, eivät ne perinteiset työt katoa minnekään. 

– Opettajia ja hoiva-alan ihmisiä tarvitaan aina, Ojala huomauttaa.

Ennakoimista oman uran suhteen voi siis harrastaa jonkin verran. Tai jos haluaa olla täysin varma omasta työllistymisestään ja urapolusta, esimerkiksi terveys- ja sosiaaliala on varma valinta. Mutta sekään ei haittaa, jos oma tulevaisuus on vielä vähän auki. Sillä Ojalan mukaan nykypäivän työmarkkinoilla on tärkeintä muistaa seuraava sääntö: töitä voi löytyä sieltä, mistä niitä ei todellakaan osannut ennakoida löytyvän.

Ammatit, joita ei ollut vielä viisi vuotta sitten:

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Snapchatin sisällöntuottaja

Useimmilla sinun suosikkibrändeilläsi on olemassa kokonainen tiimi, jonka työ on tuottaa sisältöä pelkästään Snapchattiin. Kyllä, kuulit oikein. Se mitä teet joka päivä kahvilassa, lounaalla tai kotisohvalla on jonkun työ!

2. Instagram-vaikuttaja

Instagram-vaikuttaja eli influencer saa tuloja siitä, että julkaisee kuvan itsestään yllään jonkin tietyn merkin vaatteet tai asusteet. Merkki maksaa vaikuttajalle näkyvyydestä. Vaikka tämä unelmaduunilta kuulostaakin, ei vaikuttajaksi pääse kuka vain. Henkilöllä on oltava Instagramissa useita tuhansia seuraajia, sekä tunnettavuutta esimerkiksi blogin tai vlogin kautta. Mutta kun nämä asiat ovat kunnossa, voi Instagram-vaikuttajana tienata parhaimmillaan viisinumeroisia summia yhden kuvan julkaisemalla. Kansainvälisesti tunnetuin influencer on Hudabeauty-nimistä Instatiliä ylläpitävä meikkitaiteilija Huda Kattan, jolla on Instagramissa huimat 25 miljoonaa seuraajaa.

3. Ohjelmoija autoalalle

Jos autoteollisuus ja historian tekeminen kiinnostavat, kannattaa hankkia itselleen ohjelmoijan paperit. Autoteollisuuden on nimittäin ennustettu mullistuvan muun muassa automaattiautoilla, eli autoilla joissa ei ole lainkaan kuskia. Ja entäs sitten tulevaisuuden lentävät autot, ne vasta ohjelmointia vaativatkin! 

4. Milleniaali someasiantuntija

Usko tai älä, suurten yritysten iäkkäämmät johtajat palkkaavat itseään huomattavasti nuorempia, eli useimmiten 80 tai 90 -luvulla syntyneitä henkilöitä, avustamaan itseään ja yritystään sosiaalisen median ja muiden milleniaaleilla hyvin hallussa olevien asioiden kanssa.

5. Ekologisesti kestävien valintojen koordinaattori

Monet yritykset haluavat pienentää omaa hiilijalanjälkeään ja tehdä parempia ekologisia valintoja. Heillä ei vain ole aikaa miettiä, mitä nuo valinnat mahdollisesti olisivat. Silloin astuu kuvaan koordinaattori, joka kertoo tarkalleen, mitä yritysten pitäisi tehdä, jotta maapallo kuormittuisi vähemmän.