Positiivisen kehonkuvan lähettiläs Anni Vallius: ”Haluan olla paras versio itsestäni”

Liikunta- ja hyvinvointialan yrittäjä Anni Vallius ei voi ymmärtää, miksi kehopositiivisuus yhdistetään usein lihavuuden ihannointiin.

”Laitoin hakemuksen viime vuoden Fitnessmalli-kilpailuun kaksi tuntia ennen haun umpeutumista. Snapchatista huomasin, että kilpailuun haettiin enemmän hyvinvointialan vaikuttajaa ja sometähteä kuin fitnessmallia. Koen olevani sporttisen näköinen, mutta en ole mikään langanlaiha tapaus. Omaksi ja varmaan monen muunkin yllätykseksi pääsin mukaan kilpailuun.

Yhdessä päivässä olin yhtäkkiä julkista riistaa. Huomasin, että ihmisillä on melko kapea käsitys siitä, mitä sana fitness pitää sisällään. Moni liittää siihen kireät vatsalihakset ja tiettyyn muottiin sopivan ulkonäön, vaikka esimerkiksi Jenkeissä fitness tarkoittaa enemmänkin treeniä, kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveellisiä elämäntapoja.

Kilpailuun pääsemisen jälkeen ensimmäisen blogipostaukseni otsikko oli: Liian muodokas fitnessmalliksi? Samana päivänä oli kansainvälinen Älä laihduta -päivä, ja postaukseni sai paljon myönteistä huomioita. Ihmiset kirjoittivat, että olen rohkea. Viimeistään siinä vaiheessa tajusin, miten tärkeää on tuoda esiin kehopositiivisuutta. Jos en olisi avannut suutani silloin, en tiedä olisiko kukaan kuunnellut minua nyt, puoli vuotta kilpailun jälkeen.

Moni ihminen yhdistää kehopositiivisuuden lihavuuden ihannointiin, mikä on älytöntä. Kehopositiivisuus tarkoittaa oman kroppan kunnioittamista sekä positiivista suhtautumista omaan kehoon. Se on hyväksi ja sallittua jokaiselle meistä.

Heittäytyminen kilpailuun antoi minulle hirveästi rohkeutta. Vaikka olisi kuinka kehopositiivisuuden lähettiläs, minullakin on omat kipuiluni kroppani kanssa. Aiemmin en olisi voinut edes kuvitella, että laittaisin kuvia itsestäni uimapuvussa sosiaaliseen mediaan, mutta kilpailuissa esiinnyin uimapukukuvauksissa koko kansan edessä. Puhuin avoimesti myös omista epävarmuuksistani, mikä on ollut todella voimaannuttavaa. Kun ikää on tullut enemmän, olen lopettanut itseni vertaamisen muihin. Haluan olla paras versio itsestäni.”

Liikunta- ja hyvinvointialan yrittäjä Anni Vallius, 30, on positiivisen kehonkuvan lähettiläs. Hän tekee töitä personal trainerina, bloggaa ja luennoi itsensä hyväksymisestä. Anni on luonut Elina Leskisen kanssa Kaunis Minä -konseptin, jonka tavoitteena on levittää itsensä hyväksymisen ja terveellisten elämäntapojen sanomaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lue myös:

Abreu: ”Stressaaminen heikentää luovuutta ja elämänlaatua”

Pete Parkkonen: ”Kahdeksan ihmistä tuijotti minua, kun olin alasti”

Antti Tuisku: ”Yhdessä vietetty aika ei ole parisuhteen mittari”

Teksti ELISA GRÖNHOLM