Kolumni: Pettäminen alkaa yleensä paljon ennen fyysistä kosketusta

Kirjoittaja on media-alan sekatyöläinen, jolla ollut alle sata seksikumppania, mutta yli 40.

Herkullinen vanhempi mies sujautti kätensä housujeni vyötäröstä sisään, käski kääntyä kasvot kohti baaritiskiä ja muina baariasiakkaina asettui selkäni taakse samalla kun hänen kätensä etsiytyivät kohti jalkoväliäni. Minä pitelin pokkaa ahtaassa baarissa ja taistelin kasvojani peruslukemille. Mitä röyhkeyttä, ajattelin! Ja samalla tiesin, että kyseessä oli niin sanotusti point of no return. Tiesin viettäväni yöni hänen kanssaan, minä 28-vuotias, hän yli 40. Olin pysynyt uskollisena parisuhteessani monta vuotta, mutta yhtä selkeästi kuin ymmärsin nyt miten ja miksi ihmiset pettävät, tajusin, etten voisi enää kääntää tapahtumien kulkua.

Jälkikäteen kirosin itseäni. Miksi, oi miksi, en pystynyt ottamaan hänen kättään pois pöksyistäni ja tuhahtamaan närkästyneesti: mitä oikein kuvittelet tekeväsi? Senkin sika! Fantasioissani olin tämä moraalinen nainen, joka saapuu baariin seksikkyyttä uhkuen, flirttailee vain hyvän maun rajoissa ja saa silti miehet kiihkosta sekaisin. Nainen, jonka luo miehet saapuvat toisiaan tönien, paremmuuttaan osoittaen, mutta joka kuitenkin pilkun aikaan heilauttaa pitkiä hiuksiaan, sanoo kiitti kundit ja ylemmyydentuntoa kokien palaa kotiin rakkaansa luokse.

Todellisuudessa siellä Lapin kelohonkamökissä meni – ei yksi, vaan kaksi yötä peräkkäin tämän tuntureiden Casanovan kanssa. Tervetuloa tuplanöyryytys moraalilleni! Yhden illan hairahduksen sijaan vedin siis kahden illan jutun. Classy.

Oikeasti se hetki, jolloin mies laittoi kätensä housuihini, oli pidemmän flirttailun tulos, koska eihän kukaan tee sellaista kylmiltään. Joten tässä fakta: petät jo erittäin paljon ennen kuin oikeasti petät. Raja, jossa keskustelu muuttuu länkytykseksi, on häilyvä, mutta tunnistat sen. Se on se, kun päätät olla kertomatta puolisostasi ja huomaat toivovasi, että kunpa tämä ilta ei päättyisi pilkkuun. Se on se, kun menet vessaan ja yrität tyynnytellä laukkaavaa sydäntäsi, että eihän me olla edes tehty mitään. Ja se on se, kun kumarrut toisen puoleen ja imet sisääsi hänen hengityksensä huumaavaa tuoksua. Käytännössä annat itsesi vieraalle käytettäväksi ja otettavaksi pienin elein sekä viattomiksi naamioiduin kosketuksin. Sen jälkeen askel fyysiseen toimintaan on todella pieni.

Muistan tänäkin päivänä, miltä tuntui astella kotiin sieltä Lapin-reissulta. Kävelin pientä lumista oikopolkua, hiutaleita leijaili katuvalon oranssissa hehkussa. Matkaa oli jäljellä enää muutama sata metriä. Huomasin viivytteleväni, sillä sieluani kivisti ja häpeä painoi jalkoja kuin lyijypunnukset. Näkyisikö se naamasta? Voisinko enää koskaan katsoa miestäni silmiin? Ja tärkein: kannattaako tunnustaa, jos pettää? 

Katso myös:

Kolumni: "Tuijotan usein kattoon ja odotan, että seksi poikaystäväni kanssa on ohi"

Meneekö ystävälläsi sinua paremmin? Asiantuntija neuvoo, miten voit oppia hyötymään kateuden tunteesta

Erosta toipumista on mahdollista nopeuttaa, väittää tutkimus – tärkeintä on keskittyä asioihin, jotka tekevät onnelliseksi

Kuva: iStock