Pakkaa kosmetiikka matkalle fiksusti – yhdeksän vinkkiä

Pakkaa mukaan pienikokoiset täsmätuotteet ja näytät hyvältä, oli edessä sitten automatka mökille, festariviikonloppu tai aurinkoinen rantaloma Etelä-Euroopassa.

1. Matkakoot ovat käteviä, vaikka et matkustaisikaan minigrip-pusseinesi lentokoneessa. Varsinkin jättikokoiset shampoo-, hoitoaine- ja vartalovoidepullot kannattaa vaihtaa pienempiin. Jos suosikkejasi ei myydä mininä, hanki matkakokoisia pulloja ja täytä ne lempituotteillasi. Kiität itseäsi pienestä vaivannäöstä viimeistään, kun raahaat matkalaukkuasi junaan tai jännität lukemia matkatavaravaa’alla.

2. Pitkä istuminen turvottaa, joten silmäpusseilta on vaikea välttyä. Varaa käsimatkatavaroihin viilentävä silmänympärysvoide, joka vähentää turvotusta ja häivyttää tummia silmänalusia.

3. Tehokas ilmastointi junissa, busseissa ja lentokoneissa kuivattaa silmiä. Myös lukeminen saa silmät väsymään ja punottamaan. Pidä katseesi kirkkaana kosteuttavien silmätippojen avulla. Pienet kertakäyttöpakkaukset kulkevat mukanasi meikkipussissa vaikka aina.

4. Yksittäispakattu kasvonaamio mahtuu pieneen tilaan ja on helppo käyttää myös tien päällä. Reissussa iho kuivuu herkästi, joten pakkaa mukaan kosteuttava naamio.

5. Monitoimivoide auttaa joka hätään. Voit sipaista sitä pieniin haavoihin, ihottumakohtiin, rohtuneille huulille, kuiviin kynsinauhoihin, hyönteisen puremiin – tai vaikka kiilloksi luomille tai poskille.

6. Lähettyvillä ei ole aina vesipistettä, joten käsidesi on välttämätön reissukaveri. Hanki pikkupullo käsihuuhdetta tai kertakäyttöisiä puhdistusliinoja, niin pidät pöpöt loitolla.

7. Vätlä rakot ennakkoon suojaamalla kantapäät ja pikkuvarpaat laastareilla tai ihoteipillä. Kenkäkaupoissa myydään myös silkkisuihketta, joka suojaa jalkojen ihoa vähentämällä kenkien aiheuttamaa kitkaa.

8. Hiukset rasvoittuvat tien päällä tavallista helpommin, eikä joka välissä ole mahdollisuutta eikä aikaa pestä tukkaa. Varaa mukaan pieni pullo tai purkki kuivashampoota, joka raikastaa kutrisi hetkessä. Se sopii myös lomasi tuuheuttavaksi hiustuotteeksi.

9. Lomalla tulee usein syötyä mitä sattuu, mikä voi turvottaa vatsaa. Maitohappobakteerit rauhoittavat suolistoa ja tasapainottavat vatsan toimintaa. Aloita kuuri jo pari päivää ennen reissua ja jatka matkan ajan.

Katso myös:

Matkakuume? Näissä kohteissa pärjäät pienelläkin budjetilla

Polttarit, häät ja valmistujaiset – näin selviät kesän juhlista ilman konkurssia

Penélope Cruz näyttelee Donatella Versacea uudessa rikossarjassa – ensimmäiset kuvat julkaistu

Kuva: iStock