Onnellisen parisuhteen löytänyt laulaja Leo: ”Maailma sai värit takaisin, kun tapasin Maryamin”

Laulaja-lauluntekijä Leolle menestyminen, luovuus ja rakkaus ovat yhtä aikaa ihania ja raastavia asioita. Hän haluaa olla Suomen isoin artisti, mutta vielä vuosi sitten hän oli niin pohjalla, että pelkäsi kuolevansa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

MENESTYMISPAINEET

”Olen tehnyt tosissani musiikkia vuodesta 2011 ja soittanut elämäni aikana noin 1000 keikkaa. Siksi en jaksa enää nöyristellä, vaan voin sanoa ääneen, että haluan olla Suomen isoin artisti. Haluan, että biisini soivat radiossa vielä 30 vuodenkin päästä ja voin soittaa stadikalla kolme iltaa putkeen. Haluan kirjoittaa hienoja biisejä, joihin voi samaistua ja joista saa toivoa ja voimaa. Olla ihmisten elämän soundtrack, aivan kuten J. Karjalainen on ollut minun. Nyt kun olen alkanut menestyä, se haave on vain vahvistunut. Se on minulle kuin polttoainetta.

Kun voitin Emma-palkinnon, menin heti himaan tekemään biisejä. En uskalla nauttia menestyksestäni, koska pelkään, että jos alan nauttia siitä liikaa, en saa enää mitään aikaiseksi. Vaikka totuus on se, että kun nauttii, hyviä asioita alkaa tapahtua.

Haluaisin sanoa, ettei menestymispaineisiin kuulu itsensä vertailu muihin, mutta toisinaan saatan ajatella toisesta artistista, että miten hän voi menestyä tuollaisella hirveällä musiikilla, josta en tykkää yhtään. Vihaan sitä piirrettä itsessäni, siitä ei ole mitään hyötyä. Päinvastoin: on ihanaa, että kaikki voivat tehdä musiikkia, josta itse diggaavat.

Minulla ei ole aina ollut sävelkorvaa ja kesti todella pitkään oppia laulamaan ja soittamaan. Pari laulajaa sanoi minulle urani alussa, että jos haluan menestyä, en saa ikinä laulaa. Mitäköhän he ajattelevat nyt? Nykyään tiedän, että ihminen voi oppia mitä vain, jos on valmis tekemään ihan sikana töitä sen eteen. Itse olen kuunnellut hirveän kuuloisia liveäänityksiäni ja soittanut satoja keikkoja, joilla ei ole ollut yhtään ihmistä. Mutta juuri sellaisilla asioilla mitataan sitä, haluaako tätä kaikkea tarpeeksi.

En ota paineita siitä, että urani voi olla ohi silmänräpäyksessä. Todennäköisesti niin käy, sillä ei mikään jatku ikuisesti. Tiedostan myös, että jos en nyt puske täysillä hyviä biisejä ulos, en kiinnosta kohta ketään. Ja se on ihan fine. Sitten tekisin työkseni jotain aivan muuta.

Vapaapäivinä rakastan makoilla sängyssä ja koukuttua johonkin Netflix-sarjaan. Aivot narikkaan -touhua on myös käydä parin tunnin lenkeillä Mollin kanssa. Sellaiset hetket muistuttavat siitä, että elämässä on paljon tärkeämpiäkin asioita kuin menestys ja musahommat. Tykkään myös kokata himassa tyttöystäväni Maryamin (Razavi) kanssa ja purjehtia broidini ja frendieni kanssa. Menestymiseni ei kiinnosta heitä yhtään. Mitä enemmän menestyn, sitä enemmän he nauravat minulle.”

LUOVUUS

”Olen luovimmillani silloin, kun olen unohtanut itseni täysin. Imen jatkuvasti alitajuntaani juttuja, joita minulle tapahtuu ja lauseita, joita jengi sanoo. Jokin sana saattaa kuulostaa tietyssä hetkessä ja tietyssä valossa todella suurelta. Rakastan kirjoittaa biisejä arkisista, pienistä jutuista ja kivoista asioista, kuten rakkaudesta. Kirjoitin esimerkiksi elokuussa julkaistavan biisini siitä, että olin vain niin superiloinen siitä, että minulla on Maryam. Jos ensimmäinen levyni oli erolevy, toinen on elolevy.

Silloin kun pääsen hyvään flow’hun biisien kirjoittamisessa, saatan olla erittäin tuottelias. Välillä saattaa mennä kuitenkin kuukausikin, etten pysty tekemään yhtään uutta biisiä. Se on hirveää, masennun siitä. Biisin syntyminen vaatii kuitenkin aikaa ja kärsivällisyyttä. Se tulee kun on tullakseen.

Jos en olisi muusikko, olisin puutarhuri. Rakastan kukkia, etenkin pioneja. Koska tapasimme Maryamin kanssa perjantaina, ostan hänelle aina perjantaisin kukkia. Haaveilen omasta kesäpaikasta isolla puutarhalla. Siellä olisi pieni, salainen suihkulähde, omenapuita, paljon kukkia ja kasvihuone. Pari tanskandoggia ja skidiä, jotka nauraisivat puutarhainnostukselleni. Se olisi täydellistä.”

RAKKAUS

”Rakastan olla parisuhteessa. Että vierellä on ihminen, joka tukee ja
kunnioittaa minua,
luottaa minuun ja jakaa arjen kanssani. Joku, jonka kanssa on yhteiset unelmat ja päämäärä.

Sinkkuna olen lost case. En pärjää yksin, vaan olen ihan sekaisin ja hillun baareissa aamuun asti. Silloin koko maailma on minua vastaan ja kaikki on synkkää. Vaikka olen positiivinen optimisti, sinkkuna minusta tulee synkkä, vittumainen ja ärsyttävä ihminen. En ole läheisriippuvainen, mutta olen onneton ilman parisuhdetta.

Erosin puolitoista vuotta sitten raastavasta on-off-suhteesta. Vaikka yritin kaikkeni, meitä ei ollut tarkoitettu toisillemme. Ei rakkauden kuulu olla niin vaikeaa. Otin eron todella raskaasti. Dokasin monta kuukautta putkeen ja olin varma, että kuolen. Kuihduin silmissä, ja frendit olivat minusta huolissaan. Havahduin lopulta siihen, että olin muuttunut yksinäiseksi desperadoksi, joka painoi kännissä menemään ja näytti ihan satavuotiaalta. Ei kiitos! Aloin sportata hulluna. Minusta tuli kuin Forrest Gump: juoksin tuntikausia, monta kertaa päivässä, vailla päämäärää. Hikoilin pois kaiken paskan sisältäni. Tuntui, että puhdistin itseni juoksemalla.

Pikkuhiljaa aloin nousta synkkyydestä ja päätin, etten aio enää koskaan vajota niin pohjalle. Eron jälkeen sain lähes päivittäin paniikkikohtauksia, mutta kun elämä alkoi mennä taas hyvin, ne loppuivat. Nyt tuntuu, että olen huipulla ja kaikki on superhyvin. Olen nykyään paljon tasapainoisempi.

Maryamin kanssa on todella helppo olla. Olemme molemmat sosiaalisia ja paljon poissa kotoa töidemme takia. Välillämme on kuitenkin satakymmenenprosenttinen luottamus. Uskon rakkauteen ensikohtaamisella, todellakin. Tuntuu, että maailma sai värit takaisin, kun tapasin Maryamin.”

KUKA?


Leo Stillman

, 27, on laulaja, joka palkittiin tänä vuonna Emma-gaalassa Vuoden tulokas -palkinnolla. Hän julkaisi heinäkuussa
Mul on sut -biisi, jolla feattaa
Janna

.

Tyyli: Maryam Razavi. Meikki ja hiukset: Muru Ritala.

Lue myös:

Cosmon haastiksessa lattaripoikabändi CNCORäppäri Cledos ei ole koskaan kokeillut päihteitä: ”En tarvitse mitään lisäjuttuja”

Paluun tekevä Pikku G: ”Minun piti aikuistua suosion keskellä todella nopeasti”

Teksti LINDA FORSS Kuvat SANNA LEHTO
Kuvat Sanna Lehto