Onko homoilla aina hauskempaa, Eino Nurmisto?

Onko homotutka oikeasti olemassa, entä mikä on homojen perusseksilelu? Kysyimme @tamankylanhomopoika Eino Nurmistolta sen, mitä et ole homokaveriltasi kehdannut kysyä.

Eino Nurmisto, 28, on bloggaaja ja somevaikuttaja. Hän julkaisi lokakuussa Homopojan opas -kirjan (Otava).

Mistä tietää olevansa homo?

Yksinkertaisesti siitä, että kiinnostuu samasta sukupuolesta. Moni tekee asiasta suuremman kuin se on ja jää miettimään, että olenkohan vai en. Se selviää aika ongelmattomasti, jos vain elää ja katselee, päätyykö homostelemaan.

Onko homotutka oikeasti  olemassa?

On paljon ihmisiä, joiden homoutta ei millään tavalla huomaa. Olen ollut usein väärässä ja toisaalta usein myös tunnistanut jonkun homoksi, vaikka kukaan muu ei olisi sitä uskonut.

Jos on kiinnostunut jostakusta, jonka homoudesta ei ole varma, lähestyminen on aika suuri riski. Heteroilla vaarana on, että tulee torjutuksi, homoilla taas, että tulee torjutuksi ja turpaan.

Kaikki homot eivät kulje lateksihousuissa Madonnaa kuunnellen, mutta on pieniä yhdistäviä asioita. Jos tyypillä on Ariana Grande -paita ja Marimekko-kassi, kyllä siinä epäilys herää.

Ovatko homotyypit, kuten twink, karhu, saukko ja  nahkahomo olemassa?

Ovat kyllä, vaikka on paljon ihmisiä, jotka eivät lukeudu niistä mihinkään. Perinteisesti homokulttuuri on korostanut nuoria ja kauniita poikia, mutta eri lajityypit tuovat esiin toisenlaisia piirteitä. Homo voi olla myös vanha karvainen karhumies.

Itse yhdistelen asioita sieltä täältä. Minussa on vähän twink-henkisyyttä, sillä olen kiinnostunut tyylistä ja laittautumisesta, mutta lookin puolesta menen enemmän karhupuolelle.

Millaista on elää kaapissa?

Se on todella raskasta ja vie helvetisti voimavaroja. Sukulaiset tulevat kylään ja Tom of Finland -pyyhkeet pitää piilottaa sängyn alle.

Kun itse asuin teininä Someron maaseudulla, oli selvää, ettei siellä mitään poikaystäviä eteeni ilmesty, joten piilottelu ei vaikuttanut niin vahvasti arkeen. Jouduin silti elämään pelossa ja epätietoisuudessa siitä, mitä kävisi, jos kaikki paljastuisi.

Onko homoilla aina hauskempaa?

Yleisesti yhteiskunnassa tuskin, mutta koen kyllä, että bilekulttuurissa ja yhteisön keskinäisessä hassuttelussa homot ovat aika hyviä. Homomiehet osaavat myös nauraa itselleen paremmin kuin heteromiehet.

Onko hyvä tyylitaju sisäänrakennettua?

Jos on hyvä tyylitaju, silloin se on sisäänrakennettuna, mutta ei se ole itsestäänselvää. Homoilla kyllä tuntuu olevan vähän enemmän taipumusta estetiikan tajuun.

Synkkaako homoilla kaverina paremmin naisten kanssa?

Usein kyllä. Olen miettinyt paljon, mistä johtuu, että homoilla ja naisilla klikkaa. Ehkä ratkaisevaa on, mistä sukupuolesta on kiinnostunut. Heteromiesten ja naisten välinen ystävyys voi olla jännitteistä ja hankalaa, mutta homomiesten kanssa sellaista ongelmaa ei ole.

Miten  seuranhaku onnistuu?

Homot ovat aina olleet hyviä seuranhakuasioissa. Tinder on luotu Grindr-apin pohjalta. Kaikki deittisovellukset perustuvat homojen keksinnöille ja tarpeille. Hakeminen ei siis ole ongelma, mutta se, että löytääkö mitään, on asia erikseen.

Olen huomannut, että seuranhaku on heteroilla vähän hankalampaa. Se ei ilmeisesti todellakaan toimi niin, että heti tulisi seksitarjouksia. Homoilla kun on niin normaalia lähestyä sillä tavalla, että pitäisikö vähän bylsiä.

Millaista on homojen perusseksi lauantaina saunan jälkeen?

No sehän se onkin, kun ei ole mitään perusseksiä. Suuseksi ja yleinen koskettelu ovat perushommia.

Jos haluaa antaumuksella penetroida, se vaatii vähän erikoisvalmistautumista, kuten liukuvoidetta. Moni haluaa myös tehdä suolihuuhtelun ennen anaaliseksiä. Kaikki eivät välitä peppuhommista, mutta monelle anaali on tärkeä osa seksiä.

Onko homo anaaliseksissä aina joko top tai bottom – eikä molempia?

Minä olen mennyt koko skaalan läpi. Voi siis olla välimaastossakin, mutta usein tässä on aika selkeä jaottelu, joka syntyy vaistonvaraisesti. Vaikka haluaisi tykätä jostain, ei vain tykkää. Siihen tuntuu vaikuttavan luonne ja elämän kokemukset.

On aika traagista, kun esimerkiksi kaksi bottomia rakastuu. Ei siihen koko suhde välttämättä kariudu, mutta täytyy ehkä kehitellä ratkaisuja, ettei seksistä jää jotain puuttumaan.

Mikä on homojen perusseksilelu?

Dildot ja anustapit ovat aika perusjuttuja, vaikka ei olekaan olemassa mitään homoelämän starter packia. Homojen seksielämä on aika kokeilunhaluista ja yllättävän monilta löytyy erikoisempiakin juttuja arkisessa käytössä, kuten seksiasusteita tai penisrenkaita.

Mikä homoudessa on  vaikeinta?

Sukupolvellani on jokin sisäistetty epävarmuus, jonka vuoksi emme pysty olemaan rennosti ja vapautuneesti, vaikkei olisikaan konkreettista uhkaa päällä. Työtäni someammattilaisena on monta vuotta hankaloittanut se, ettei moni brändi uskalla tehdä yhteistyötä kanssani, koska IG-nimessäni on sana homo.

Mitä kysymystä et enää haluaisi heteroilta kuulla?

Kumpi on suhteessa nainen ja kumpi mies? Se on maailman väsynein kysymys. Jos suhteessa on kaksi miestä, silloin siinä ei ole naista ollenkaan. Tuntuu, että tuohon kysymykseen halutaan verhota jotain uteluita seksipositioista.

Toivoisin myös tilannetajua, ettei aleta taloyhtiön grillijuhlissa kysellä ihan mitä sattuu. Aina välillä haluaisin tulla nähdyksi ihmisenä enkä vain homona.

 

Teksti Miia Vähähyyppä
Kuvat Amanda Aho