fdjighidfh

Oletko hakemassa töitä? Näillä keinoin saat paikan todennäköisemmin

Miten voit konkreettisesti parantaa mahdollisuuksiasi työn saamiseen? Rekrytointikonsultti kertoo, mitä työnantajat arvostavat tänä päivänä.

Jokainen tietää, että CV:n pitää olla lyhyt ja ytimekäs. Ja että työhaastatteluun kannattaa pukeutua siististi. Työnhaussa on silti myös paljon sellaisia trendejä, jotka muuttuvat nopeasti. Alasta riippumatta sosiaalista mediaa kannattaa nykypäivänä hyödyntää myös työnhaussa.

– Vaikka et kuvaisikaan videohakemusta, ota ainakin somesta kaikki hyöty irti työnhaun eri vaiheissa, kehottaa rekrytointi- ja henkilöstövuokrausyritys Studentworkin rekrytointikonsultti Wilma Vilen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Valloita videolla

Nuori nainen puhuu luontevasti kameralle ja kertoo, miksi hän hakee kyseiseen tehtävään ja miksi juuri hänen taustoillaan oleva ihminen kannattaisi valita. Tällainen on yksi niistä hakemuksista, joka on jäänyt parhaiten Vilenin mieleen.

Onko videohakemus aina parempi kuin perinteinen, kirjoitettu työhakemus? Vilenin mukaan ei ole.

– Useimmiten video toimii parhaiten CV:n lisänä. Videohakemuksessa ei kannata toistaa samoja asioita kuin ansioluettelossa, vaan tuoda persoonaa esille äänen ja liikkeen keinoin.

Hyvä videohakemus on tarpeeksi lyhyt, maksimissaan kaksi minuuttia, mieluiten puolitoista. Videon tulisi olla yleisilmeeltään huoliteltu, vaikka aitous ja persoonallisuus saavatkin näkyä. Kannattaa katsoa, että kuvan tausta on siisti ja valotus riittävä. Paperista lukemista tulee välttää. Videohakemusta ei tarvitse käsikirjoittaa, mutta jonkinlainen suunnitelma tarinan kulusta on hyvä tehdä, jotta asiat etenevät loogisessa järjestyksessä.

Tärkeää Vilenin mukaan on räätälöidä video erikseen kullekin avoimelle työpaikalle sopivaksi. Mitä luovempi ala on kyseessä, sitä rennompi video voi olla.

– Ennen videohakemuksen tekemistä on hyvä punnita, onko videosta oikeasti lisäarvoa rekrytoijalle. Jos hakee töihin pankkiin ja esittelee videolla lähinnä kitaransoittotaitojaan, kannattaa jättää video lähettämättä.

Hyödy somesta

Mitä useampi ihminen käyttää somea, sitä useampi rekrytointi tapahtuu somessa. Vilenin mukaan tärkein somekanava työnhaussa on verkostoitumisväline Linkedin. Käyttäjät voivat ladata palveluun ansioluettelonsa ja kiinnostuksenkohteensa sekä saada suosituksia entisiltä esimiehiltä ja muilta kontakteilta.

– Käytän paljon Linkediniä tehdessäni rekrytointeja. Joskus otan yhteyttä kiinnostavaan työntekijään pelkästään hänen Linkedin-profiilinsa perusteella. Se on nykyajan headhunttaamista, Vilen sanoo.

Jotta headhuntteri huomaisi sinut, Linkedin-profiilin on syytä olla ajan tasalla ja riittävän kattava. Kuva kannattaa olla, sillä sen perusteella jää paremmin rekrytoijan mieleen. Kaikkein tärkeintä on tuoda Linkedinissä selkeästi esille aikaisempi työkokemus. Ei kannata pelkästään listata menneitä työtehtäviä, vaan kirjoittaa auki myös niiden vastuualueet.

Jos työkokemusta ei ole karttunut vielä paljoa, Linkedinissä voi esitellä myös omia kiinnostuksenkohteitaan ja harrastuksiaan. Linkedin on kuin minitietopaketti sinusta – se esittelee parhaat puolesi. Mahdolliset nettisivujen tai verkkoportfolioiden linkit voi lisätä Linkedinin tietoihin.

Vilenin mukaan rekrytoijat seuraavat Linkedinissä olevia suosituksia, joita voi pyytää esimerkiksi ystäviltä tai entisiltä esimiehiltä.

– Tärkeintä uuden työn havittelijalle on vaihtaa Linkedinin profiilinäkymästään aktiiviseksi kohta ’olen avoin uusille mahdollisuuksille’. Silloin rekrytoijat tietävät, että olet käytettävissä.

Hanki mentori

Mentorointi on noussut viimeisen parin vuoden aikana työelämäkeskustelun kuumaksi puheenaiheeksi. Mentorointi tarkoittaa yksinkertaisimmillaan kokemuksen tai tiedon siirtämistä eteenpäin ihmiselle, joka sitä tarvitsee. Mentorointi ei ole opettamista, vaan sparraamista.

Mentoreita voi etsiä erilaisista yhdistyksistä, kuten Suomen Mentoreista, tai omista kontakteista. Jos tunnet ihmisen, joka tekee unelmatyötäsi, ota häneen rohkeasti yhteyttä. Myös ystäviltä ja vanhemmilta voi kysellä, jos he tietävät jonkun, joka työskentelee sinua kiinnostavalla alalla.

Mentoriksi pyydetään konkaria useimmiten sähköpostilla tai puhelinsoitolla. Yhteydenottoa ei kannata arastella, sillä yleensä ihmiset puhuvat mielellään omasta työstään ja urapolustaan.

– Mentoroinnin idea on se, että suhteesta kehittyy antoisa molemmille osapuolille. Ison firman toimitusjohtaja voi saada yllättäviä ja arvokkaita näkökulmia keskustelusta ensimmäistä työpaikkaa hakevan nuoren kanssa.

Muista asenne

Vielä digitaitojakin tärkeämpää työnhaussa on oikeanlainen asenne. Tämä pätee etenkin nuoriin, joilla ei vielä ole kovin paljoa työkokemusta. Hyvä asenne saattaa joissakin tilanteissa mennä jopa osaamisen edelle.

Työnhaussa hyvä asenne näkyy joustavuutena, kärsivällisyytenä, positiivisuutena, nöyryytenä ja motivaationa. Hakuprosessin aikana hyvää asennetta voi tuoda esiin aktiivisuudella ja hyvällä valmistautumisella. Tutustuminen yritykseen ja haettuun tehtävään viestii motivoituneisuudesta.

Vilenin mukaan välillä on suositeltavaa myös rohkeasti havitella liian suuria saappaita. Työtä kannattaa hakea, vaikka ei täyttäisikään koko hakemuksen vaatimuslistaa.

– Työhakemuksessa kannattaa kertoa, miksi ja miten pystyy kasvamaan työn vaatimaan rooliin ja että on valmis paiskimaan töitä tavoitteiden eteen. Kaikilla todellisilla menestyjillä on asenne kohdillaan.

LUE MYÖS:

Ystävät ovat salainen aseesi työnhaussa! Näin he voivat auttaa sinua ja sinä heitä

Miten kuvailisit itseäsi, jos et saisi mainita ammattiasi? Kysymys, jota jokaisen kannattaa pohtia

5 tapaa, joiden avulla opit nauttimaan työstäsi

Teksti Eveliina Lauhio
Kuvat CSA Images