nelli matula

Nelli Matula: ”Kauneimpia ihmisiä ovat sellaiset, joilla on vähän haavoja”

Nelli Matula on oivaltanut, että ne asiat, joista hän sai nuorena ottanut turpaan, ovat nyt niitä, joista hänelle maksetaan.

”Olen lapsesta asti ollut äänekäs ja voimakastahtoinen ja koulussa sain kärsiä siitä. Ala-asteella ärsytin monia ihmisiä. Tuntui todella epäreilulta, että rasavillit pojat pääsivät helpommalla. Jo silloin tajusin, että on vaarallista olla se mimmi, jolla on vahvoja mielipiteitä.

Onneksi vanhempani ohjasivat minut harrastuksiin, joissa sain olla äänekäs ja esillä. Olen laulanut, soittanut poikkihuilua ja harrastanut musikaaleja. Ilman tukea olisin ehkä alkanut peitellä ja pienentää itseäni.

”Kun ei ole se koulun suosituin tyyppi, oppii empatiakykyä, jota ei muualta saa.”

Vaikeina aikoina leikittelin ajatuksella, että kun jonain päivänä palaamme koulun luokkakokoukseen, olen kaikista menestynein, onnellisin ja kiitollisin. Se oli sellaista perkele-mentaliteettia. Olen aina ollut sellainen, että esitän, ettei mikään tunnu missään, ja itken vasta kotona.

Kolmevuotiaana sanoin, että minusta tulee isona Britney Spears tai Shakira. Myöhemmin tajusin, että aika harvasta tulee menestynyt artisti. Siksi päädyin opiskelemaan kondiittoriksi ja tradenomiksi. Kun lopulta lähetin demon levy-yhtiöön, kävi ilmi, että muutkin näkivät minussa potentiaalia.

Pari vuotta sitten kävelin rannassa alkukevään auringossa ja aloin itkeä, kun yhtäkkiä ymmärsin saavuttaneeni enemmän kuin koskaan uskoin. Kirjoitan, sävellän ja julkaisen musiikkia. Elätän itseni artistina. Se on sata kertaa enemmän kuin mihin minun uskottiin pystyvän.

Olen oivaltanut, että ne asiat, joista olen nuorena ottanut turpaan, ovat nyt niitä, joista minulle maksetaan. Äänekkyys, luovuus ja esillä oleminen tekevät minusta artistin. Koen olevani onnekas, että olin vähän altavastaaja. Kun ei ole se koulun suosituin tyyppi, oppii empatiakykyä, jota ei muualta saa. Nyt minusta kauneimpia ihmisiä ovat sellaiset, joilla on vähän haavoja.”

Lue myös:

Ruotsalaisartisti Janice: ”Haluan muuttaa kauneuskäsityksiä”

Bebe Rexha artistien ulkonäköpaineista: ”Olen kokoa 38 ja ylpeä siitä”

Laulaja Ilta: ”Olen aina ollut sujut ulkonäköni kanssa”

 

Teksti Miia Vähähyyppä
Kuvat Viivi Huuska