Näin teet itsestäsi korvaamattoman töissä

1. Seuraavan kerran kun pomosi kysyy “ onko kukaan jäämässä ylitöihin?” tai ”onko joku kiinnostunut tekemään tätä?”, tarjoudu vapaaehtoiseksi. Ota tehtävä tosissasi – et jäänyt ylitöihin pelaamaan puhelimellasi. Näe vaivaa ja ota kaikki irti ekstratöistä, sillä vain työtä tekemällä sinusta voi tulla oman alasi ekspertti.

2. Muista, että korvaamaton ei tarkoita ovimattoa. Älä ole se työntekijä jonka niskaan kaadetaan kaikista pitkästyttävimmät tehtävät, kun muut tekevät töitä joilla keräävät itselleen hyvää mainetta. Jos haluat sanoa ”ei”, tee se kohteliaasti mutta vakuuttavasti.

3. Näytä esimiehellesi, että välität yrityksestä. Jos työskentelet kirjanpidossa ja huomaat parannettavaa markkinointipuolella, mainitse asiasta. Tee raportti siitä, kuinka rahat voitaisiin käyttää paremmin. On tärkeää olla oma-aloitteinen.

4. Älä luule että olet korvaamaton vaikka pomosi olisikin ystäväsi. Kukapa ei haluaisi työskennellä ihmisten kanssa, joista tykkää ja ketä kunnioittaa? Liian läheinen suhde esimieheesi voi kuitenkin kostautua: kollegasi tuskin arvostavat pomon lellikkiä. Älä siis tuhlaa energiaasi muiden mielipiteistä huolehtimiseen vaan keskity työntekoon. Ahkerat työntekijät huomataan kyllä.

Lähde: Cosmopolitan.co.uk

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lue myös nämä:

Ilona Hiila: näin pärjäät työhaastattelussa

9 asiaa, jotka yhdistävät itsevarmoja naisia

5 tapaa päästä eroon esiintymiskammosta