Näiden helppojen vinkkien avulla arkesi on kivaa, vaikka olisitkin säästökuurilla

Älä anna opiskelijabudjetin tai säästökuurin pilata iloasi.

1. Kun ystäväsi ehdottavat illallista ulkona, laske, paljonko se sinulle maksaisi. Ala laittaa summaa sivuun. Se, ettei sinulla ole juuri ensi viikonloppuna varaa lähteä, ei tarkoita sitä, että ulkona syömisestä pitäisi luopua kokonaan. Sovi ystäviesi kanssa illallinen parin kuukauden päähän. Kun homma on lyöty lukkoon ja se lukee kalenterissasi, maltat odotellessa lounastaa opiskelijaruokalassa.

2. Seuraa kotimaisista ruokablogeista, mikä satokausi on meneillään, jotta tiedät ostaa huokeita ja hyviä raaka-aineita. Kauppojen hyllyltä kannattaa syksyllä valita ainakin kotimaista kaalia ja maa-artisokkaa. Suppilovahveroiden kulta-aika jatkuu aina lokakuuhun saakka, joten suuntaa kaverisi tai kultasi kanssa sienimetsälle. Meditatiivisen sienien bongailun aikana on helppo avautua – tai nauttia hiljaisuudesta.

3. Jos Facebook-kirppikset uuvuttavat, kokeile vaatteiden vaihtamista Facebook-kavereidesi kesken. Kirjoita status, jossa kerrot, minkälaisia ja kokoisia vaatteita etsit ja ota kuvia sellaisista vaatteistasi, joista voit itse luopua.

4. Gallerioihin voi kävellä ilmaiseksi. Jos kuulemasi tai näkemäsi ei ole juuri sitä, mitä lähdit hakemaan, mitä sitten? Se, että taide herättää ajatuksia, on tärkeintä.

5. Etsi itsellesi uusi harrastus. Ilmaisella Duolingo-applikaatiolla voit opetella vaikka ranskaa ja haaveilla, minkälaista elämä olisi Pariisissa. Tsekkaa myös paikallisen Työväenopiston kurssitarjonta ja -hinnasto. Edullisella kirjoituskurssilla voit saada teksteistäsi palautetta ja kehittyä bloggaajana, klassisen baletin tunnilla taas voit kokeilla, löydätkö sisäisen Alexa Chungisi.

6. Kävelylenkit sujuvat nopeasti ja leppoisasti, kun pistät kuulokkeet korvaan ja uppoudut podcastien maailmaan. Kuuntele ainakin huippusuosittua Serialia ja Lena Dunhamin Women of The Houria.

7. Päiväretki tuo etäisyyttä arkeen, joten tsekkaa, mitä tapahtuu kotiseutusi ulkopuolella. Herätkää kaverisi tai seurustelukumppanisi kanssa aikaisin lauantaina ja ostakaa halvat liput bussiin, joka vie teidät Helsinkiin, Porvooseen, Turkuun tai Tampereelle. Katsokaa Instagramista, missä kaupungin kahvilassa ihmiset ovat viihtyneet ja missä ovat näteimmät leivokset.

Lue lisää säästövinkkejä lokakuun Cosmosta!

Kuva: MVPhotos