Mia Ehrnrooth
Näyttelijä ja juontaja Mia Ehrnroothin, 32, lifestyle-brändi Aimby Mia aloittaa maailmanvalloituksen sukista.

Mia Ehrnrooth: ”On ollut vapauttavaa oppia, ettei minun tarvitsekaan olla hyvä kaikessa”

Mia Ehrnrooth ei ymmärrä, miksi isoja tavoitteita kauhistellaan.

 

”Olen aina mennyt elämässäni eteenpäin rohkeasti takki auki ja tavoitellut isoja asioita. Aloitin mallintyöt 15-vuotiaana ja seuraavana vuonna muutin ulkomaille. Olen uraorientoitunut kaikessa mitä teen, mutta nykyään se näkyy arjessani eri tavalla kuin ennen.

Parikymppisenä en pitänyt perheen perustamista tärkeänä, työ meni kaiken muun edelle. En ollut edes varma, haluanko lapsia. Kun pari vuotta sitten tulin yllättäen raskaaksi ja sain esikoispoikani, ymmärsin, että menestyksessä on kyse kokonaisuudesta. Kun perhe-elämä ja työ ovat tasapainossa, minulla on käytettävissä enemmän positiivisia voimavaroja ja unelmien toteuttaminen on helpompaa.

Omien vahvuuksien löytäminen ei ole ollut helppoa. Iän myötä olen ymmärtänyt, että taikavoimani on rohkeus tavoitella muiden mielestä mahdottomia asioita. Kunnianhimoiset suunnitelmat tai esiintyminen sadoille ihmisille eivät pelota minua, mutta Excelin täyttäminen saa ahdistumaan. Pikkutarkka numeroiden pyörittäminen ei ole minun juttuni, mutta teen toki sitäkin, jos tarve vaatii.

On ollut vapauttavaa oppia, ettei minun tarvitsekaan olla hyvä kaikessa. Menestykseen tarvitaan tiimi, niinpä olen rohkeasti kerännyt ympärilleni omien alojensa parhaita tekijöitä. Viime vuoden lopulla lanseeraamani Aim by Mia -lifestylebrändin kehittämisen aloitin miettimällä, keitä huippuja voisin pyytää avukseni. Sitten marssin rohkeasti esittämään ideani ja tein selväksi, että tähtään suoraan kansainvälisille markkinoille. Se teki vaikutuksen sijoittajiin ja yhteistyökumppaneihin.

Varovainen askarteleminen ei sovi minulle, enkä ymmärrä, miksi isoja tavoitteita kauhistellaan. Tuntuu hassulta, että ihmisiä kannustetaan pyrkimään pienempään kuin mihin heidän potentiaalinsa tai ideansa kantaisivat. Tavoitteiden pitää olla korkealla.”

Lue myös:

Puuttuuko uraltasi viisivuotissuunnitelma? Se voi olla vain hyvä juttu

7 vinkkiä, joiden avulla saat elämältä haluamasi

Teksti Anna Nummisto
Kuvat Per Björklund / Snask