meditointi

Meditointi tuo mielenrauhaa – tällä harjoituksella pääset alkuun

Oletko valmis olemaan onnellinen? Matkalle omaan sisimpään tarvitset vain uteliaisuutta, avoimen mielen ja tämän aloituspaketin.

Henkisyys ei ole enää outoa hörhöilyä, vaan trendikästä itsetutkiskelua ja maailmankuvan avartamista. Se on uskallusta pysähtyä omien tuntemusten äärelle sen sijaan, että turruttaisi niitä esimerkiksi somella tai shoppailulla.

Ei ihmekään, että henkisyys kiinnostaa yhä useampaa juuri nyt, kun fitness-buumi on laantunut. Onnellisuutta on metsästetty niin treenatusta kropasta kuin merkkilaukuista, asuntokaupoista, hiustenpidennyksistä, parisuhteista… Kun mikään ei ole tuonut pysyvää mielenrauhaa, etsintä on käännettävä sisimpään.

Soul Love alkaa siitä hetkestä, kun oivallat: onni ei löydykään mistään itseni ulkopuolisesta asiasta!

Se mielettömin aarreaitta ja suurin seikkailu. Ilo, rauha ja hyväksyntä ovatkin paljon lähempänä. Tarvitsee vain pysähtyä ja katsoa omaan sisimpään. Mitä enemmän tutustut omiin ajatuksiin, tunteisiin ja hiljaisuuteen niiden takana, sitä kirkkaammin sen näet: You’re a sky full of stars…

Meditoimalla mielenrauhaa

Meditointi on yksinkertaisesti mielen keskittämistä ja rauhoittamista – pysähtymistä hetkeen. Tarkoituksena ei ole päästä eroon pään sisäisestä pölinästä (koska se on mahdotonta), vaan huomioida se.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Näin helppoa meditointi on:

▶ Istu mukavasti ja ryhdikkäästi esimerkiksi risti-istunnassa tyynyllä. Anna käsien levätä sylissä ja sulje silmät. Keskity hengitykseesi sitä muuttamatta. Kun mieleesi tulee ajatus, palaa aina takaisin hengityksen tarkkailuun. Vähitellen ajatukset alkavat rauhoittua ja mielen mölyn takaa paljastuu turvallinen tyyneys. Syvin olemuksesi!

▶ Aloita vaikkapa viiden minuutin meditoinnilla joka aamu ja pidennä aikaa vähitellen aina 20 minuuttiin. Tässäkin lajissa päivittäinen rutiini tuottaa parhaat tulokset!

Lähde: Matthieu Ricard: Meditoinnin taito, Basam Books.

Meditaatiotyyny 47,90 e, Yogiraj,yogobe.com/fi.
Meditaatiotyyny 47,90 e, Yogiraj,yogobe.com/fi.

Asetu mukavasti risti-istuntaan tattarinkuorella täytetylle ekologiselle meditaatiotyynylle.

Palo Santo -puu 0,20 e/1 g(minimitilaus 10 g), kuukorento.fi.
Palo Santo -puu 0,20 e/1 g(minimitilaus 10 g), kuukorento.fi.

Ennen meditointia polta Palo Santoa vajaa minuutti ja puhalla sitten sammuksiin. Tämän pyhän puun tuoksun uskotaan poistavan huonoa energiaa ja rauhoittavan.

Loving Guidance Mala 127 e,AnnakaTaika/tictail.com.
Loving Guidance Mala 127 e,AnnakaTaika/tictail.com.

Jos ajatukset harhailevat, pyörittele kädessäsi mala-korun 108 helmeä yksitellen läpi. Käsintehdyn meditaatiokorun vaaleanpunainen ruusukvartsi lisää lempeyttä, violetti ametisti taas henkistä tietoisuutta.

Calm Premium -appi, viikon ilmainen kokeilu, 49,99 e/vuosi.
Calm Premium -appi, viikon ilmainen kokeilu, 49,99 e/vuosi.

Ota sovellus avuksi! Tämä mielenrauhan superappi tarjoilee erilaisia meditaatioita, mindfulness- ja rentoutusharjoituksia aloittelijoista kokeneempiin.

Vinkki! Varmaan uneen saattelee samettiäänisen Matthew McConaugheyn lukema unitarina.

Lue myös:

4 sovellusta, jotka auttavat sinua rentoutumaan

Oletko sinäkin ylisuorittaja?

Fit.fi: Meditaatio on hipeille ja muut myytit mietiskelystä – sinäkin voit saada meditoinnin hyödyt

Teksti Kirsi-Marja Kauppala
Kuvat MVPhotos, valmistajat ja kustantajat