Matkakuume? Näissä kohteissa pärjäät pienelläkin budjetilla

Lomakuume riivaa, mutta rahat eivät riitä pitkään reissuun? Ei hätää. Nämä kohteet ovat ihanan lähellä ja riittävän edullisia!

Riika

Joskus Riikaa kutsutaan Baltian Pariisiksi – Latvian pääkaupunki on kaunis lomakohde. Halpalentoyhtiöiden koneilla kaupunkiin lentää edullisesti. Arkkitehtonisesti Riika on upea. Syödä ja juoda voi huokein hinnoin. Jos mielii yhdistää viikonloppuun myös rantalomaa, voi ottaa junan Jurmalan hiekkarannalle. Meri-ilma tuoksuu männyltä ja kvartsihiekka tekee hyvää iholle.

Tallinna

Sanottava se on: Tallinna on edullinen ja kiva viikonloppukohde. Lauttamatka Suomenlahden yli maksaa muutaman kympin. Perinteisistä lomapuuhista – kävelystä vanhassa kaupungissa ja puistoissa sekä vierailuista kivoissa ravintoloissa – syntyy takuulla rentouttava viikonloppu.

Telliskiven alueen ravintolat ovat nousseet suosituiksi, mutta hinnat ovat edelleen kohtuulliset. Pääruoat ovat kalleimmillaan kympin, cocktailin saa vitosella. Kivoja ravintoloita löytyy myös Kalamajan alueelta. Vanhankaupungin lisäksi kannattaa kävellä Kadriorgin puistossa.

Budapest

Budapest on erinomainen viikonloppukohde. Lentoja Helsingistä saa reilulla satasella. Tonava-joki jakaa kaupungin läntiseen Budaan ja itäiseen Pestiin. Budan puolella kohoavat metsäiset kukkulat, joista tunnettuja ovat erityisesti jyrkkäseinäinen Gellértinvuori ja pitkänmallinen Linnavuori. Pestin puoleiset jokirannat ja Tonavan ylittävät sillat kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon.

Budapest tunnetaan kylpylöistään ja kuumista lähteistään. Niissä viikonloppumatkaajan kannattaa hemmotella itseään. Kylpylöissä voi ottaa myös hierontoja sekä kasvo- ja vartalohoitoja. 

Berliini

Berliini tarjoaa kaikki viikonloppukohteen herkut: edullisen majoituksen, halvat ravintolat ja baarit, parhaat klubit ja boheemin fiiliksen. Kun kevätaurinko alkaa lämmittää, Berliinissä vietetään aikaa puistoissa. Tiergarten on Berliinin suurin puisto, jonka laidoilla on merkittäviä nähtävyyksiä. Britzer Gartenissa vallitsee upea kukkaloisto: keväällä kukkivat tulppaanit, keskikesällä ruusut ja syksymmällä daaliat. Tempelhofer Park on rakennettu vanhalle lentokentälle. Siellä mahtuu pyöräilemään, pelailemaan ja makoilemaan nurmikolla.

Tukholma

Lähelle pääsee edullisesti! Tukholmaan lentäminen on usein laivalla menemistä edullisempaa. Tukholmassa kannattaa muistaa ilmaiset aktiviteetit. Djurgårdenin puistossa voi kävellä ilmaiseksi. Historialliset rakennukset, kuten Kuninkaanlinnan, voi tarkastaa myös ulkopuolelta. Kesällä kannattaa mennä uimaan Långholmsbadetiin. Sitten rahat riittävät shoppailuunkin!

Kreikka

Jos tahdot aurinkoa, lähde Kreikkaan. Kreikan saarille saa edullisia äkkilähtöjä ja Ateenaan lentoja reilulla satasella. Välimeren lämpö, ruoka ja viini – paljon muuta ei hyvään lomaan vaadita. Kreikassa hinnat ovat talouskriisin vuoksi laskeneet, mutta samaan aikaan esimerkiksi Ateenaan on noussut trendikkäitä kahviloita ja ravintoloita. Syntagman ja Monastirakin välissä on kivoja kahviloita ja baareja.

Kuvat: MVPhotos