Kuusi syytä, miksi jokaisen kannattaa kokeilla yksin reissaamista edes kerran

Oletko reissannut kavereiden kanssa, mutta toivonut puolessa välissä matkaa, että olisit ehkä matkalla sittenkin yksin? Haluatko itsenäistyä, tutustua uusiin ihmisiin ja oppia kieliä, mutta kaverin kanssa matkustaessa juoruilette vain suomeksi?

Vaikka vanhempasi saattavat kauhistella, ettei nuoren naisen kannata matkustaa yksin, on pelko yleensä turhaa. Kaikkea voi sattua ihan omassa kotikaupungissakin. Listasimme syitä, miksi yksin matkustaminen on ehdottoman jees.

1. Tutustut uusiin ihmisiin

Jos tavoitteenasi on tavata uusia ihmisiä ja saada kavereita, on se tehokkaampaa yksin reissatessa. Jos mukanasi on ystäväsi kotoa, on houkutus poistua mukavuusalueelta yleensä pieni.

2. Opit kieltä paremmin

Suomalaisessa porukassa matkatessa tulee väkisinkin puhuttua suomea viimeistään silloin kun olette keskenänne. Meistä ainakin tuntuu joskus hassulta puhua englantia suomalaiselle kaverille. Jos haluaa oppia paikallista kieltä tai kehittää englantiaan, kannattaa lähteä yksin reissuun, silloin sinulla ei ole muita vaihtoehtoja.

3. Saat tehdä, mitä haluat

Onko haaveenasi ollut aina hypätä benjihyppy, mutta kukaan kaverisi ei uskaltaudu mukaasi? Haluaisitko käydä lenkkeilemässä ennen kukonlaulua tai ottaa valokuvia auringonnoususta, mutta reissukumppanillasi on tapana torkuttaa puoleenpäivään? Jos reissaat yksin, saat tehdä ihan mitä haluat, milloin haluat.

4. Olet vastuussa vain itsestäsi

Monesti käy niin, että kaveripiirissä on joku, joka nauttii illan mittaan mojitoja hieman enemmän kuin pitäisi. Kun hän on ensin viettänyt iltaansa puskassa oksentaen, täytyy sinun lähteä kuljettamaan häntä hotellille. Aamulla kaveri valittaa darraa ja huomaat viettäneesi aamupäivän tarjoillen hänelle aamiaista sänkyyn. Yksin ollessasi olet vastuussa vain itsestäsi.

5. Pääset pois mukavuusalueeltasi

Itsensä haastaminen on aina kehittävää. Uudessa ympäristössä ja uusien ihmisten seurassa on helpompi heittäytyä ja tehdä asioita, joita koti-sinäsi ei koskaan tekisi. Mokaillakin voi, koska kukaan ei tunne sinua tai muistuta noloista hetkistä jälkeenpäin.

6. Vältyt riidoilta

Yksin matkaillessa tulee harvoin tapeltua kenenkään kanssa. Kaverin kanssa matkatessa voi toisen naama alkaa ärsyttää ihan ilman syytäkin, vaikka yleensä olisitte kuinka lauhkeita tahansa.

Katso myös:

"Yksin matkustaminen antoi itsevarmuutta"

Muista nämä, kun lähdet reissuun

15 syytä, miksi yksin asuminen parikymppisenä on mahtavaa

Kuva: GettyImages