Kaksi reseptiä, jotka taltuttavat makeanhimon hetkessä

Kun on pakko saada jotain makeaa, tee itse syksyn ihanin jäätelö tai sekoita jälkkäriksi omenaista tuorepuuroa.

Puolukka-kinuskijäätelö

(Noin litra)

1 prk (400 g) makeutettua kondensoitua maitoa
4 dl kuohukermaa
5 dl puolukoita

Lisäksi
1 ½ dl valmista kinuskikastiketta
pieni paketti kaurakeksejä

• Soseuta puolukat sauvasekoittimella. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi, lisää kondensoitu maito ja sekoita. Lisää puolukkasose ja sekoita.

• Murskaa keksit. Kaada jäätelöseosta, keksimurua ja kinuskikastiketta kerroksiksi suorakaiteen malliseen rasiaan tai leipävuokaan, ja nosta pakastimeen yöksi. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastuksen aikana.

• Ota jäätelö huoneenlämpöön kymmenen minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkki: Jäätelön voi maustaa myös muilla sesongin marjoilla. Kokeile esimerkiksi mustikkaa, vadelmaa tai hillaa.

Omenainen tuorepuuro

(2 annosta)

3 dl kaurahiutaleita
2 dl maustamatontajogurttia
2 ½ dl omenatuoremehua
1 dl omenasosetta
1 tl vaniljajauhetta
ripaus kardemummaa

• Sekoita tuorepuuron ainekset keskenään.

• Anna tekeytyä peitettynä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mieluiten yön yli.

• Nauti vadelma-chiahillon kera. Erityisherkun saat, kun lisäät valmiin annoksen päälle hieman kermavaahtoa ja koristelet marjoilla sekä hedelmillä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vadelma-chiahillo

3 dl vadelmia (suomalaisia) Huom! Jos käytät ulkomaisia vadelmia, muista kuumentaa ne huolella ennen hillontekoa.
2 tl hunajaa tai muuta makeuttajaa
1 rkl sitruunamehua
3 rkl chiansiemeniä

• Soseuta vadelmat. Lisää joukkoon chiansiemenet, hunaja, sitruunamehu ja sekoita. Lusikoi valmis hillo purkkiin ja laita jääkaappiin yöksi tekeytymään.

• Tarjoile tuorepuuron kera. Hillo säilyy kylmässä muutaman päivän.

Vinkki: Kokeile hilloa myös jogurtin ja lettujen tai vohveleiden kera.

 

Upean värikkäät smoothiet, kakut ja aamiaiset, yes please! Seuraa reseptitaituriamme Johanna Oikarista Instagramissa: @vie_kielen.

Lue myös:

Paras resepti ikinä: Snickers-kakku

4 x terveellinen herkkuresepti

Teksti Johanna Oikarinen
Kuvat Johanna Oikarinen