sara parikka ja johanna puhakka
Johanna Puhakka ja Sara Parikka ovat ystäviä ja työkavereita, jotka eivät pelkää puhua mokaamisesta ja häpeästä.

Johanna Puhakka ja Sara Parikka töistä ja parisuhteista: ”Mitä sitten, jos joskus mokailee?”

Näyttelijäystävykset Sara Parikka ja Johanna Puhakka tietävät, millaista on olla se tyyppi, joka ajautuu jatkuvasti noloihin tilanteisiin, koulutukriiseilee ja joka on deittaillut joskus jäätävää kusipäätä.

Näyttelijä-somevaikuttajat Johanna Puhakka, 26, ja Sara Parikka, 28, ovat tottuneet avaamaan elämänsä noloja hetkiä supersuositussa Papupata-podcastissaan. He ovat molemmat kömpelöitä ja onnettomuusalttiita unohtelijoita, joilla on taipumus möläytellä liikaa ja ajautua eriskummallisiin tilanteisiin vain koska he ovat kuvitelleet olevansa coolimpia kuin oikeasti ovatkaan. Heillä molemmilla on myös kokemusta vääristä valinnoista, niistä suurista, kuten puolisosta ja koulutuksesta.

Molemmat ovat kunnianhimoisia ja tähtäävät urallaan korkealle. Sara ei olisi voinut vielä muutama vuosi sitten kuvitella, että olisi yrittäjä, jolla on oma osakeyhtiö ja mahdollisuus palkata joku itselleen töihin.

– Yrittäjänä vain taivas on rajana. Aina kun minulta kysytään unelmien tavoittelusta, vastaan, että ala vain tehdä ja mene unelmiasi kohti rohkeasti, Sara sanoo.
Yksi Johannan suurimmista haaveista on tehdä vielä joskus stand upia. Se on vaikea, raadollinen taiteenlaji, ja juuri siksi se kiehtoo.

– Epäonnistumisen pelko on pidätellyt minua tähän asti, koska pelkään, että olisin siinä ihan paska. Mutta ajattelen myös, että moka on lahja. Ei voi tietää, mitä elämältään haluaa, jos ei uskalla kokeilla. Fall seven times, stand up eight.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Entiset suhteet vakavimpia mokia

Omat puolisot ovat sekä Johannalla että Saralla merkittävä syy sille, miksi he suhtautuvat mokiinsa niin rennosti. Kotona heitä kehutaan ja kannustetaan – ja rakastetaan juuri sellaisina kuin he ovat. Sara on ollut yhdessä näyttelijäpuolisonsa Mikko Parikan kanssa yhdeksän vuotta, viisi vuotta siitä naimissa. Parilla on kaksi pientä tytärtä.

– Iän ja lasten mukana on tullut paljon itsevarmuutta, mutta Mikollekin kuuluu suuri kiitos. Olen löytänyt rinnalleni hyvän miehen. Välillä mietin, että mitä jos olisin mennyt yhtä nuorena parisuhteeseen jonkun toisen kanssa, joka olisi kohdellut minua huonosti. Olisin varmasti ollut altis kaikenlaiselle paskalle, kuten piikittelylle ja haukkumiselle, Sara kertoo.

Mitä sitten, jos joskus mokailee? Harvasta asiasta menee oikeasti rikki.

Itse asiassa: Saralla on juuri sellaisesta tyypistä kokemusta. Hän seurusteli ennen Mikkoa parin viikon ajan ”jäätävän kusipään” kanssa.

– Vaikka kyseessä oli lyhyt aika, veikkaan etten olisi ikinä tajunnut Mikon arvoa, jos en olisi ollut sellaisen ihmisen kanssa.

Johanna on seurustellut avopuolisonsa kanssa viisi vuotta. Sitä ennen hän oli parisuhteessa, joka vei voimia.

– Erosimme puolen vuoden jälkeen enkä voinut ymmärtää, miksi ylipäätään olin ollut hänen kanssaan. Hän kohteli minua hirveän huonosti, huusi syyttä ja puhutteli ilkeästi. Minulle oli vain tärkeää, että minulla oli joku.

Nämä parisuhteet ovat Saran ja Johanna elämässä niitä ”vakavampia mokia.” Sellaisia, joista voi rehellisesti ajatella, että olinpa idiootti, nyt kaduttaa. Esimerkkejä löytyisi varmasti enemmänkin, mutta Sara on hyvä puhumaan itsensä pois niistä. Mieluummin hän ajattelee, että jokaisesta mokasta on ollut hyötyä ja jokainen on opettanut aina jotain.

– On kova paikka miettiä, että mokasin joskus pahasti. En kuitenkaan ole itseäni kohtaan niin raju kuin ennen. En ota asioita tai itseäni enää niin vakavasti.
Johannakin on opetellut armollisuutta itseään kohtaan.

– Mitä sitten, jos joskus mokailee? Harvasta asiasta menee oikeasti rikki.

Lue uusimmasta Cosmosta lisää Saran ja Johannan hassuimmista mokista ja tulevaisuuden haaveista.

Teksti Linda Forss
Kuvat Hanna Linnakko