Järjestä tacobileet! Katso 4 herkullista täyteideaa

Älä vaivaa päätäsi kemujen tarjoiluilla, sillä täydellisen mutkaton menu (ja teema) syntyy tacoista. ¡Arriba, arriba!

Härkistäyte

250 g härkistä
3 lehtikaalin lehteä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
3 tomaattia
1 tl savupaprikaa
1 tl juustokuminaa
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl timjamia
½ tl oreganoa
juustoraastetta
½ lime
korianteria
öljyä paistamiseen

Kuullota puristettu valkosipulin kynsi ja sipuliviipaleet öljyssä pannulla. Poista tomaateista siemenet ja paloittele pieniksi paloiksi. Lisää pannulle. Hauduta, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Poista lehtikaalista ruodit ja silppua lehdet. Lisää pannulle lehtikaalisilppu ja härkis. Anna hautua kannen alla viisi minuuttia. Purista lopuksi joukkoon puolikkaan limen mehu. Lisää juustoraaste.

Salaattitäyte

100 g fetaa
½ granaattiomenan siemenet
300 g rucolaa
100 g retiisejä
¾ dl vettä
½ dl sokeria
¼ dl etikkaa

Leikkaa retiisit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta pikkelöintiliemen ainekset kattilassa. Laita retiisit pieneen kannelliseen astiaan. Kaada lientä sen verran, että retiisit juuri ja juuri peittyvät. Anna tekeytyä muutama tunti. Kokoa aineksista salaattitäyte tacoille.

Chili-tonnikalatäyte

1 prk tonnikalaa
1 chili
nippu ruohosipulia
150 g ranskankermaa
Tabascoa maun mukaan

Pilko chili ohuiksi viipaleiksi. Silppua ruohosipuli. Sekoita aineet kulhossa. Laita chiliä ja Tabascoa makusi mukaan.

Punakaalipossutäyte

400 g maustamattomia
possusuikaleita
1 rkl soijakastiketta
1 tl jauhettua korianteria
1 tl paprikajauhetta
1 tl timjamia
ripaus suolaa ja mustapippuria

Punakaali-coleslaw:
½ punakaali
2 porkkanaa
1 dl majoneesia
1 dl ranskankermaa
1 rkl etikkaa
1 rkl Dijon-sinappia
ripaus suolaa, mustapippuria ja
sokeria

Pilko punakaali pieniksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita kastikkeen kanssa. Anna tekeytyä pari tuntia jääkaapissa. Paista ja mausta possusuikaleet.

Kuvat: MIKKO HANNULA