Hyvää transnäkyvyyden päivää! Nämä seitsemän transjulkkista sinunkin kannattaa tuntea

Nämä rohkeat ja lahjakkaat julkkikset inspiroivat yhteisönsä lisäksi myös muita.

Tänään vietettävän kansainvälisen transnäkyvyyden päivän kunniaksi listasimme seitsemän mielenkiintoista transjulkkista, joita kannattaa pitää silmällä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jamie Clayton

Näyttelijä Jamie Clayton tunnetaan parhaiten Netflixin hittisarjasta Sense8 (pssst! Toinen tuotantokausi julkaistaan 5. toukokuuta!), jossa hän näyttelee San Franciscossa asuvaa hakkeria. Ennen uraansa näyttelijänä Clayton teki töitä kameran toisella puolella: hän muutti 19-vuotiaana New Yorkiin luodakseen uraa meikkitaiteilijana. Näytteleminen vei kuitenkin naisen mennessään. Ennen Sense8-läpimurtorooliaan Clayton näytteli muun muassa HBO:n pienen budjetin Hung-sarjassa.

Janet Mock

The New York Times -lehden Best Seller -listalle päässyt kirjailija-toimittaja Janet Mock on erittäin inspiroiva tyyppi. Havaijilla syntynyt, 34-vuotias Mock kertoo omaelämänkerrallisessa Redefining Realness -kirjassaan tienneensä jo kolmivuotiaana olevansa tyttö. Sukupuolenkorjausprosessin teini-iässä läpikäynyt Mock tuli julkisuuteen transtaustansa kanssa vuonna 2011 julkaistussa Marie Clairen haastattelussa. Sittemmin hän on julkaissut kirjan, juontanut omaa keskusteluohjelmaa ja päässyt Oprahin haastatteluun.

Hari Nef

 

Henkilön Hari Nef (@harinef) jakama julkaisu

24-vuotias malli Hari Nef on yksi muotimaailman mielenkiintoisimpia transtähtiä. Langanlahoista kollegoistaan poikkeava Nef raivaa tilaa normaalikokoisille malleille sekä naisille, jotka ovat sinut maskuliinisten piirteidensä kanssa. Tummatukkaisen kaunottaren ura lähti viime vuonna nousukiitoon, kun hän käveli Guccin näytöksessä, tähditti H&M:n mainoskampanjaa ja poseerasi Britti-Elleb kannessa. Aika vahvalta näyttää tosin tämäkin vuosi: alkuvuodesta Nef teki historiaa olemalla ensimmäinen transsukupuolinen nainen kansainvälisen meikkibrändin keulakuvana, kun hänet palkattiin L'Orealin mainokseen. You go, girl!

Lana ja Lilly Wachowski

Lana (oik.) ja Lilly Wachowski ovat elokuvantekijöitä, joiden käsialaa ovat muun muassa V niin kuin Verikosto, Nouseva Jupiter, Pilvikartasto sekä Netflixin Sense8. Wachowskit ovat kirjoittaneet ja ohjanneet myös kulttimainetta nauttivan Matrix-elokuvatrilogian. Lahjakkaat siskokset aloittivat uransa 1990-luvun alussa ja nykyään he ovat Hollywoodin menestyneimpiä ohjaajia ja käsikirjoittajia. Lana Wachowski kertoi julkisesti sukupuolenkorjausprosessistaan vuonna 2012 ja Lilly-sisko tuli asian kanssa julkisuuteen viime vuonna.

Laith Ashley

New Yorkissa syntynyt malli Laith Ashley tuli Yhdysvalloissa suuren yleisön tietoisuuteen Strut-nimisestä realitysarjasta, jossa seurataan transmalleihin erikoistunutta mallitoimistoa Los Angelesissä. 27-vuotias transmies ei ole vain komea kasvo, vaan hän osaa myös laulaa: ensimmäinen single Can't Wait julkaistiin helmikuussa. Povaamme tälle komistukselle menestyksekästä uraa!

Valentina Sampaio

Brasilialaismalli Valentina Sampaio teki äskettäin historiaa olemalla maailman ensimmäinen transnainen Voguen kannessa. Vau! 20-vuotiaan kaunottaren Ranskan Voguen maaliskuun kanteen ikuistivat maailmankuulut muotivalokuvaajat Mert Alas ja Marcus Piggott.

Kuvat: ImaxTree