Hybriditreenit, gua sha ja ayurveda – näistä trendeistä haluat olla perillä!

Keräsimme yhteen tämän hetken kiinnostavimmat hyvinvointitrendit.

1. Vege saa uusia kavereita

Vege ei ole enää yksin. Kaveriksi on tullut fleksaajia ja semivegetaristeja, jotka suosivat kasvisruokaa ja kelpuuttavat lihaa lautaselleen vain silloin tällöin. Samaan porukkaan kuuluu klimataari, joka syö mahdollisimman ilmastoystävällisesti, ja reduktiaani, joka haluaa puolittaa lihansyöntinsä. Tosin mikään pakkohan ei ole tituleerata itseään miksikään, vaikka tekisikin haarukallaan vihreitä valintoja.

2. Kahvi vihreänä, kiitos

Latte ei ole enää latte ellei siinä ole spirulinaa, matchaa, macaa, punajuurta tai kurkumaa. Latten kuuluu olla paitsi vege myös terveellinen. Suomalaisittain tuunatussa lattessa maistuu kuusi!

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kuusenkerkkälatte

5 dl kaura- tai mantelimaitoa
2 tl kuusenkerkkäjauhetta
3 tl hunajaa
ripaus vaniljajauhetta

Kuumenna kasvimaito höyryäväksi. Sekoita tilkka maitoa ja hunaja kuusenkerkkäjauheeseen. Lisää loput maidosta ja sekoita vaahtoavaksi tehosekoittimella tai blenderillä.

3. Dosha ruokapöydässä

Olemme viime vuosina poukkoilleet viljojen ja maidon välttelystä paleoon ja ketodieetteihin. Tuhansia vuosia vanha ayurveda on nyt syystä pinnalla, sillä siinä uskotaan, että kullekin kehotyypille eli doshalle on oma ruokavalionsa.

Kun vatalle on tärkeää säännölliset ruoka-ajat sekä hyvälaatuiset rasvat, maitotuotteet ja viljat, niin pittan tulisi tasapainottaa itseään miedoilla mauilla. Odottelemme jo ravintolaa, jossa voi tilata pittan aamiaisen tai kaphan lounaan.

4. Palautuminen 2.0

Lepo, uni, palautuminen. Parasta! Putkirullat, värisevät hierontapallot ja rentoutumiseen ja parempaan uneen avittavat apit sekä kelluntatankit olivat vasta alkua. Maailmalla kovassa huudossa ovat palautumisstudiot, ja myös Helsingin Urheiluhieronta on avannut tiloihinsa palautushuoneen, jossa on erilaisia itsehuoltovälineitä. Keho kiittää!

5. Treeni (erittäin) pikana

Haluamme treenata, mutta emme halua notkua salilla tuntikausia tai lähteä välttämättä salille ollenkaan. Kotona treenaaminen on jo pitkään ollut suosittua, samoin kuin 30 minuutin HIITit. Nyt treenigurut, kuten Kayla Itsines ja Pamela Reif, tykittävät pikatreenejä, jotka kestävät kymmenen tai jopa vain neljä minuuttia.

 

6. Juoksumatolle hop

Ajatus siitä, että voit juosta ryhmässä, mutta et joudu pinnistelemään tai hidastelemaan jonkun toisen tahdissa, on aika ihana. Juuri siksi sisäjuoksutunnit ovat nyt kovassa huudossa. Eikä koskaan tarvitse murehtia millainen sää on.

7. Treenityylit sekaisin

Hybridi on tämän päivän juttu autoista kosmetiikkaan ja niin myös treenaamiseen. Nämä hybriditunnit ovat syksyn uutuuksia:

Barefoot Bootcamp on täydellinen sille, joka unelmissaan harrastaa eri lajeja, mutta todellisuudessa ehtii yhteen jumppaan viikossa. Tunnilla yhdistetään joogaa ja pilatesta sykepiikkeihin. Välillä otetaan kahvakuula tai käsipainot apuun ja kehitetään voimaa. Treeni tehdään 30 asteen lämmössä. Ja vink vink, itse J.Lo suosii tätä treeniä. gogo.fi.

Strong & Flexible -tunti on monipuolinen setti voimaa, tasapainon kehittämistä ja liikkuvuutta. Treeni tehdään oman kehon painolla ja se miellyttää yksinkertaisen ystävää – ei turhia kikkailuja siis. elixia.fi.

8. Gua shan taika

Gua eli kaapia ja sha eli punoittava jälki. Taidat jo arvata, mistä on kyse. Tuhansia vuosia vanha kiinalainen gua sha -käsittely on siitä kätevä, että se onnistuu myös kotona.

Gua shan voi tehdä joko kasvoille tai vartalolle. Kaapimiseen käytetään lastoja ja rullia, jotka on valmistettu esimerkiksi jadekivestä tai ruusukvartsista. Hoito vapauttaa jännityksiä ja parantaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Kasvoja se kiinteyttää ja kirkastaa sekä vähentää esimerkiksi turvotusta.

gua sha
Yin Your Skin Gua Sha -kampa by Katja Kokko, 27,95 e.

9. Suojaudu siniseltä

Joko olet kuullut HEV-valosta (High Energy Visible)? Kyseessä on digilaitteiden sininen valo, jonka uskotaan imeytyvän jopa UV-säteitäkin syvemmälle ihoon. Ei riitä, että sininen valo vie yöunemme, se voi aiheuttaa myös ryppyjä, epätasaisuutta ja pigmentaatiota.

Pohjustusvoide suojaa älylaitteiden siniseltä valolta. KICKS Beauty Skin Protecting Primer 17,90 e.

10. Vartalon vuoro

Omistatko yhtään vartalovoidetta? Ei moni muukaan. Mutta nyt on kropan hoitamisen vuoro. Kasvojen hoidosta tuttuja retinolia, kuorivia AHA-happoja ja hyaluronihappoa käytetään nyt myös vartalolle. Ja pysy kärppänä, vartalonhoidon täsmätuotteita tulee koko ajan lisää.

Detox-suihkugeelissä on kuorivaa AHA-happoa. MON|SUN 8 am Power Polish 14,90 e.

Lue myös:

Miten lihansyönnin vähentäminen vaikutti hyvinvointiin: ”Kasvissyöjäksi ryhtyminen ei ole kropalle pikkujuttu”

Podcastit, jotka auttavat löytämään mielenrauhan

Haaveena pitkät hiukset? 10 keinoa nopeuttaa hiusten kasvua

 

Teksti Johanna Lätti
Kuvat Fotolia ja valmistajat
Resepti Arctic Warriors