Täytetyt uunibataatit

Herkullinen kasvisresepti: Täytetyt uunibataatit

Yksinkertainen mutta maukas kasvisannos valmistuu pienellä vaivalla. Bataattiveneet maistuvat niin sellaisenaan kuin lisukkeenakin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ainesosat:

2–3 pientä tai keskikokoista bataattia
1–2 avokadoa
250 g turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi
250 g kikherneitä
100 g fetaa
kourallinen silputtua ruohosipulia
1 tl kurkumaa
½ tl cayennepippuria
suolaa ja pippuria

Valmistusohje:

Halkaise pestyt bataatit pituussuunnassa. Sivele leikkuupinnat kevyesti öljyllä ja pistele niihin reikiä haarukalla. Kypsennä leivinpaperin päällä pellillä 200-asteisessa uunissa 35–50 minuuttia, riippuen bataattien paksuudesta.

Sekoita kulhossa turkkilainen jogurtti ja valutetut kikherneet. Silppua ruohosipuli, murskaa valkosipulinkynsi ja feta. Lisää ne joukkoon. Mausta kurkumalla, cayennepippurilla, suolalla ja mustapippurilla.

Halkaise avokado, poista siemen ja kuutioi sisusta. Ota valmiit bataatit pois uunista ja koverra kypsien bataattien sisusta rikki haarukalla. Lisää bataattien pinnalle täytettä.

Viimeistele avokadolla.

Lue myös:

Haluatko säästää ruokakuluissa? Aloita näillä helpolla ohjeilla

Seuraa näitä ruokatilejä, jos olet kyllästynyt Insta-feedisi treenikuviin ja vihersmoothieihin

Teksti Julia Toivola
Kuvat Julia Toivola