lounasboksi

Helppo lounasboksi à la Julia Toivola

Viikon lounaat puolessa tunnissa? Ruokapreppaus on fiksua, edullista ja terveellistä. Ota sunnuntai-iltana hetki aikaa keittiössä ja tee lounaat valmiiksi odottamaan uutta viikkoa.

Paahdetut kasvikset & nuudelit seesamikastikkeessa

6–8 porkkanaa

1 bataatti

1 iso parsakaali

kiinankaalia

1–2 pussillista valitsemiasi nuudeleita

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kuori bataatti ja pese porkkanat. Leikkaa bataatit suupalan kokoisiksi kuutioiksi ja siivuta porkkanat. Irrota parsakaalinuput. Levitä bataattikuutiot ja porkkanat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pirskota päälle oliiviöljyä ja suolaa. Anna bataattien kypsyä ensin 10 minuuttia. Nosta pelti uunista. Lisää joukkoon parsakaalit, hieman öljyä ja suolaa. Paahda vielä 5 minuuttia. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Suikaloi kiinankaali ja valmista kastike.

Seesamikastike

½ dl paahdettuja seesaminsiemeniä

1–2 rkl riisiviinietikkaa

1–2 rkl soijaa

½ dl vettä

Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Sekoita kulhoon seesaminsiemenet, riisiviinietikka, soija sekä vesi ja blendaa sauvasekoittimella tai blenderillä. Tarkista maku. Jos haluat kastikkeeseen makeutta, lisää hieman hunajaa. Jaa paahdetut kasvikset, keitetyt nuudelit ja kiinankaali lounasrasiaan ja pullota kastiketta pieneen, tiiviiseen pulloon. Syö lounas kylmänä tai lämmitä mikrossa.

Jos kaipaat vaihtelua, voit lisätä lounaaseen kikherneitä, pinaatinlehtiä, kanaa tai keitetyn kananmunan.

Lue myös:

Sorrutko sinä tähän yleiseen lounasmokaan?

 

Teksti Julia Toivola
Kuvat Julia Toivola