Haaveena lomareissu? Näiden vinkkien avulla sinullakin on varaa matkustaa

Kaatuiko unelmalomasi viime(kin) vuonna rahapulaan? Näillä vinkeillä pääset reissuun ennen pitkää.

1. Lähde vain pienelle matkalle.

Jos kerran lähtee reissuun, kannattaa lähteä pitkälle. Mieti uudestaan. Tutkimukset nimittäin osoittavat, että matkan odotus on melkein yhtä tärkeä osa lomaa kuin itse reissu. Vaikka lähtisit vain viikonlopuksi Berliiniin, saat saman kihelmöivän matkafiiliksen kuin kahden viikon Thaimaan-lomaa odottaessasi – ja monta kertaa edullisemmin.

2. Ota ystävät mukaan

Säästät rahaa, kun jaat ystäväsi kanssa auton vuokran ja majoituskulut. Saatte myös ryhmäalennuksia eri aktiviteeteista. Lataa kännykkään ilmainen Splitwise-applikaatio helpottamaan matkakulujen jakamista.

3. Vertaile vaihtoehtoja

Befrugal.com-sivulta läytyvä laskin arvioi ja vertaa ajomatkojen ja lentomatkojen kustannuksia ja käytettyä aikaa. Kannattaa kysyä paikallisilta, mikä on paras ja edullisin tapa päästä paikasta A paikkaan B. Etenkin Euroopan suurkaupungeissa on erinomainen julkinen liikenne. Viikko- ja kuukausikortit tulevat kertalippuja edullisemmiksi. 

4. Voita matka

Monet hotellit ja lentoyhtiöt järjestävät kilpailuja ja arvontoja Instagramissa, Facebookissa, Twitterissä ja Pinterestissä. Seuraava ilmaisen matkan voittaja voit olla sinä! Liity myös lentoyhtiöiden kanta-asiakkaaksi ja seuraa niiden Facebook-sivuja, niin saat tarjouksia ensimmäisten joukossa. 

5. Hanki matkavakuutus

Vaikka matkavakuutus maksaa, säästät jos matkalaukkusi katoaa tai joudut käymään lääkärissä. Hanki EU- ja Eta-maihin matkustaessasi Kelasta ilmaiseksi saatava Eurooppalainen sairaanhoitokortti. Kortilla sinun tulisi saada hoito samaan hintaan kuin maassa asuvien henkilöiden.

6. Pakkaa järkevästi

Tee lista matkalla tarvittavista tavaroista, jottet joudu ostamaan niitä paikan päällä. Pakkaa järkevästi, ettet joudu maksamaan lisämaksua liian painavasta laukusta. Kevyttä laukkua on myös mukava kantaa. Ja usko pois: viikon lomalle ei tarvitse seitsemää paria kenkiä.

7. Etsi paras tarjous

Sama hotellihuone voi olla eri hintainen eri varaussivustoilla tai hotellin omilta nettisivuilta buukattuna. Esimerkiksi momondo.fi ja hotels.com listaavat hyviä hotellitarjouksia. Luksushotelleja löytyy edullisemmin sivustoilta tablehotels.com, vacationist.com ja jetsetter.com. Ilmainen HotelTonight-applikaatio etsii viimehetken edulliset hotellitarjoukset. Aasiaan matkaavan kannattaa etsiä parhaat tarjoukset ja diilit agoda.com-sivustolta. Voit myös ottaa yhteyttä suoraan hotelliin ja pyytä tarjousta. 

8. Kokeile hostelleja

Hostelleja läytyy hostels.com ja hostelworld.com -sivuilta. Hostelleissa on usein parhaat bileet ja ihmisiin on helppo tutustua (toisin kuin hotelleissa). Jos olet matkalla vähänkin pidempään, kannattaa myös harkita asunnon vuokraamista tai Airbnb:tä. Valitse silloin kämppä, jossa on ruuanlaittomahdollisuus. Näin säästät paljon rahaa. Supersosiaalinen matkaaja majoittuu ilmaiseksi sohvilla couchsurfing.orgin kautta. Sohvasurffailu on erinomainen tapa tutustua paikallisiin ja saada uusia ystäviä. Muista, että vastavuoroinen majapaikan tarjoaminen on kohteliasta.

9. Ole joustava

Vertaile lentoja varatessasi eri matkapäiviä. Tiesitkö, että tiistai on usein edullisin päivä lentää? Yleisiä loma-aikoja kannattaa välttää, sillä silloin lentojen ja hotellien hinnat ovat taivaissa. Vertaile lentohintoja esimerkiksi sivustoilla skyscanner.fi, supersaver.fikilroy.fi, vertaa.fi, rantapallo.fi ja halvatlennot.fi. Esimerkiksi Kilroyssa on tarjolla myös tuntuvia opiskelija-alennuksia. Jos voit olla joustava meno- ja paluupäivien suhteen, kannattaa myös pitää silmällä edullisia lento- ja hotellidiilejä esittelevää Lentodiilit-sivustoa

Katso myös:

Puumaja, simpukkatalo ja balilainen villa – nämä kuuluvat Airbnb:n suosituimpiin kohteisiin

Etkö päässyt opiskelemaan? Lue, miksi se saattaa olla ihan hyväkin juttu

Vapaaehtoisesti lapseton kertoo: "On erikoista, kuinka vahvasti raskaaksi tuleminen nähdään naisen velvollisuutena"

Kuva: iStock