Kuva: Meri Säde

Esittelyssä tuoreen Huumaa-EP:n julkaissut räppäri Dilemma: ”Käänsin keskittymisvaikeudet voimavaraksi”

Räppäri Dilemmalla riittää energiaa, mutta hän ei pelkää näyttää herkkää ja haavoittuvaista puoltaan.

Espoosta kotoisin olevan räppäri Dilemman Huumaa-EP on juuri ilmestynyt. EP:ltä lohkaistiin viikko sitten esikoisingle, joka kertoo siitä, miltä tuntuu olla dominoivan naisen vietävänä. Tänä viikonloppuna artisti keikkailee myös Ruisrockissa räppäri Yeboyahin kanssa.

Huumaa-singlellä ja sen musiikkivideossa asetelma on erilainen kuin räppivideoissa yleensä.

“Yleensä räppivideoilla miehet pyörittävät naisia. Tässä biisissä puolestaan mies on täysin naisen vietävissä, ja vaikka mies haluaisi ehkä enemmän, hän saa vain hetken huumaa.”

.

Dilemma laskee alkaneensa tehdä musiikkia kaksi vuotta sitten. Räppäri tekee biisejä tunteista, elämästä ja asioista, jotka mietityttävät häntä.

“En pidä itseäni musantekijänä, vaan ennen kaikkea artistina. Laulaminen, musan tekeminen, kameran edessä oleminen ja musiikkivideolla näytteleminen ovat kaikki osa sitä juttua.”

Dilemmalla on ollut lapsesta asti ADD eli keskittymishäiriö. Koulussa hänellä oli vaikeaa, koska siellä oli pakko keskittyä ja olla aloillaan. Räp-artistin uralla keskittymishäiriö on kuitenkin muuttunut vahvuudeksi. Dilemma kertoo, ettei hän ole antanut keskittymisvaikeuksien rajoittaa elämäänsä.

“Yleisesti ajatellaan, että keskittymisvaikeudet olisivat ongelma, josta kärsitään. Minusta häiriöt eivät ole kärsimys, vaan niihin liittyy paljon positiivisia piirteitä ja voimaa. Minulla on enemmän impulsiivisuutta ja energiaa kuin tavallisilla tyypeillä. Musiikkivideoilla ja keikoilla päästän energiani virtaamaan ja jaksan heilua silloin, kun muut väsyvät. Keskittymisvaikeudet ovat minulle voimavara. Vinkkini kaikille levottomille mielille on se, että älkää antako muun maailman rajoittaa itseänne, vaan löytäkää paikka, johon pystytte kanavoimaan energianne.”

Keskittymisvaikeuksia lisää herkästi some. Rakkauteen ja ihailuun koukuttuu helposti. Keikoilta palattua ajatukset alkavat liian herkästi pyöriä tykkäysten ja somemaailman ympärillä, joten viime aikoina Dilemma on rajoittanut sosiaalisen median käyttöään.

“Aamulla herättyäni juon aamukahvin rauhassa ja mietin asioita. En koske puhelimeen kahteen tuntiin heräämisen jälkeen. Näin ulkoinen maailma ja informaatio ei pääse vaikuttamaan minuun.”

Dilemma kertoo olevansa vastakohtien ja voimakkaiden kontrastien ihminen. Häntä kiinnostavat kipu ja nautinto, kylmä ja kuuma, tunteiden vuoristoradat.

“Suhtaudun kaikkeen joskus joko-tai-fiiliksellä. Joko otan paidan pois tai sitten en. Joko syön jatkuvasti sokerisia ruokia tai sitten en ollenkaan. Välitilaa ei ole olemassa,” Dilemma summaa.

Lue myös:

Festarikampaus hakusessa? 10 inspiroivaa hiusideaa suoraan catwalkilta

Räppäri Cledos ei ole koskaan kokeillut päihteitä: ”En tarvitse mitään lisäjuttuja”

Abreu: ”Stressaaminen heikentää luovuutta ja elämänlaatua”