Blake Lively: ”Hollywood on juuri niin suuri osa elämääsi kuin annat sen olla”

Näyttelijä, äiti, muoti-ikoni, kokki, sisustussuunnittelija sekä meikki- ja hiustaiteilija. Blake Lively on kaikkea tätä, mutta silti vaatimaton.


Blake Lively

, 31, ja
Ryan Reynolds

, 41, ovat viihdemaailman kadehdituin pari, jonka huumorista nauttii somessa yli sata miljoonaa seuraajaa. He trollaavat toisiaan jatkuvasti. Milloin Ryan toivottaa vaimolleen Instagramissa hyvää syntymäpäivää rajaamalla hänet pois kuvasta ja milloin Blake kommentoi miehensä ja tämän ystävän yhteiskuvaan valinneensa aivan väärän miehen. Näyttelijät ovat olleet naimisissa kuusi vuotta, mutta he olivat pitkään ystäviä ennen kuin alkoivat seurustella.

– Minulla on korkeat kriteerit rakkaudelle. Liiton pitää olla tasapainossa, jolloin kummankaan ei tarvitse uhrautua toisen takia. Uhraukset tulevat kuvaan vasta silloin, kun jotain on pielessä, Blake kertoo Cosmolle Las Vegasissa.

Gossip Girl -sarjasta tuttu tähti saapuu haastatteluun avojaloin kädessään Christian Louboutinin korkkarit. Blake kanavoi täydellisesti Emilyä, jota hän näyttelee pian ensi-iltansa saavassa Missä on Emily? -elokuvassa. Trendikäs Emily ja vaatimaton vloggaaja Stephanie (Anna Kendrick) ystävystyvät lastensa välityksellä. Ystävyys ei ole kuitenkaan sitä, miltä näyttää. Erikoinen suhde saa uuden käänteen, kun Emily yllättäen katoaa.

Naisten välinen ystävyys on yksi elokuvan teemoista, aivan kuten Neljä tyttöä ja maagiset farkut -elokuvassa, joka ampaisi Blaken Hollywood-uran nousuun vuonna 2005. Leffassa näyttelivät myös America Ferrera, Amber Tamblyn ja Alexis Bledel.

– Kasvoimme yhdessä aikuisiksi ja meistä tuli elinikäiset ystävät. Olemme olleet toistemme häissä ja tulleet samaan aikaan äideiksi. Toki minulla on myös miespuolisia ystäviä, mutta naisten kanssa voi puhua helpommin esimerkiksi tunteista ja raskauden aikaisista muutoksista kehossa.

Blakea kiehtoi uutuusroolissa ystävyysteeman lisäksi Emilyn itsevarmuus. Tämä ei koskaan pyytele anteeksi.

– Olen alkanut löytää itsestäni samoja piirteitä. Luulen, että muutokset johtuvat äitiydestä. Lasten myötä tajuaa, että ennen tärkeinä pitämillä asioilla ei ole mitään merkitystä. Se saa olon huojentuneeksi ja itsevarmaksi.

Blakella ja Ryanilla on kaksi tytärtä, James, 3, ja Inez, 2.

– Olen aina lasteni kanssa. Jos mieheni kuvaa elokuvaa, olemme koko perhe hänen luonaan. Lapset ja Ryan ovat myös minun elokuvieni kuvauksissa.

Blake on sanonut haluavansa paljon lapsia, sillä hän tottui vilskeesen lapsuudenkodissaan Kaliforniassa. Perheeseen kuuluvat veli, velipuoli ja kaksi sisarpuolta, jotka ovat kaikki näyttelijöitä. Myös Blaken vanhemmat, Ernie ja Elaine, ovat samalla alalla.

– Olin kiltti tyttö nuorena, sillä en halunnut aiheuttaa vanhemmilleni stressiä ja ennenaikaista sydänkohtausta. Tulen todennäköisesti heittäytymään villiksi vasta keski-iän kynnyksellä. Juhlin joka yö ja tanssin pöydillä ilman pikkareita, Blake nauraa.

Kasvaminen näyttelijäperheessä auttoi Blakea kuitenkin omaksumaan terveen asenteen Hollywoodiin.

– Hollywood on juuri niin suuri osa elämääsi kuin annat sen olla. Sen voi tuoda kotiin päivän päätteeksi tai se voi olla työ, joka päättyy, kun astuu ulos studion ovesta. Hollywood ei koskaan ollut meille elämäntapa. Siksi yksityiselämäni on melko normaalia ja mukavaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ystävänpalveluksia

Nykyään Bedfordissa New Yorkin osavaltiossa asuva Blake nauttii luovuudesta. Hän oppi muodin ja sisustussuunnittelun salat vanhemmiltaan. Äiti on myös hänen tyyli-idolinsa.

– Rakastan muotia ja designia, oli kyse sitten kakun koristelemisesta tai asunnon sisustamisesta. Äitini ompeli mekkoja sisarilleni, ja vanhempani sisustivat koteja. Olen itsekin hyvä sisustamaan ja pystyn näkemään tyhjässä asunnossa heti, mikä seinä pitää kaataa ja mitä tilalle kannattaa tehdä.

Blake onkin tarjoutunut sisustamaan ystäviensä koteja ilmaiseksi.

– Silti he eivät koskaan soita minulle. Minua ei huolita edes palkattomiin töihin, Blake vitsailee.

Upeimman palveluksen hän on tehnyt lapsuudenystävälleen.

– Meikkasin hänet ja tein hänen hääkampauksensa. Sen takia kuvittelen olevani nykyään myös meikki- ja hiustaiteilija.

Monilahjakkuus on turhan vaatimaton, sillä Blake tunnetaan myös mestarillisena ruuanlaittajana.

– En ole oikeasti ihan niin loistava kokki kuin väitän. Olen vain oppinut muutamia hyviä niksejä ruuanlaitoin ammattilaisilta New Orleansissa ja New Yorkissa.

Onko sitten mitään, mitä Blake ei osaa tehdä?

– En osaa laulaa, vaikka harjoittelen joka päivä. Haluaisin, että minulla olisi enkelin ääni, mutta kuulostan aivan hirvittävältä.

Kuvat: mvphotos / Instagram @blakelively

Teksti Johanna Juntunen