Pink Sweat$, eli David Bowden, 27, on yhdysvaltalainen laulaja-lauluntekijä, jonka suurin hitti on R&B-biisi Honesty.

Artisti Pink Sweat$: ”Minulla on romanttinen sydän”

Pink Sweat$ on mies, joka inspiroituu pinkistä, menee sekaisin rakkaudesta ja tuhlaa liikaa. Hänen haaveenaan on lahjoittaa miljoona dollaria tuntemattomalle.

Musiikki: ”En halua tulla unohdetuksi”

“Ymmärsin haluavani laulajaksi vasta puolitoista vuotta sitten, kun tein vielä kappaleita muille artisteille. Muutama biiseistäni kosketti minua. Ne tuntuivat erityisiltä. Ajattelin että hitto, minun täytyy esittää ne itse.

Musiikki on aina ollut intohimoni, mutta haave musiikillisesta urasta on muuttanut muotoaan kasvuni myötä. Suhtaudun pakkomielteisesti ajatukseen, etten halua tulla unohdetuksi. On kappaleita, joita kuunnellaan vuodesta toiseen. Haluan oman musiikkini tekevän saman.

Cocaine on minulle merkityksellisin biisi. Se kertoo siitä, miten menestymisen myötä helposti unohtaa syyn, miksi on aikoinaan aloittanut. Laulu muistuttaa, että pitää keskittyä olennaiseen eikä saa jäädä koukkuun hienoihin ja pinnallisiin asioihin.

On ollut siistiä huomata, että aloitteleva artistikin voi saada pyyteetöntä apua isoilta nimiltä. Itse koin tämän, kun minulla oli tulossa keikka Jimmy Kimmelin ohjelmassa, mutta olin sairaana. Ohjelma oli urani kannalta iso juttu, enkä tiennyt mitä tehdä, kun ääneni oli kadoksissa ja pelkäsin, että tuotan kaikille pettymyksen. Otin yhteyttä musiikkimanageri Scooter Brauniin, joka boostasi itsetuntoani, ja uskalsin mennä esiintymään. Se merkitsi minulle paljon, sillä emme tunteneet toisiamme, eikä hänen olisi tarvinnut auttaa minua. Lopulta esitys meni hyvin.”

Tyyli: ”Pinkissä minut huomataan”

”Artistinimeni Pink Sweat$ tulee siitä, että käytän pinkkejä lökäreitä jatkuvasti. Pidin lempinimestä ja se jäi.

Vaatekaappini on täynnä kirkkaita, vaaleanpunaisia vaatteita. Rakastan pinkin kontrastia tummempia sävyjä vasten. Haluan erottua massasta, ja pinkki on väri, joka huomataan. Eikä lökäreitäkään ihan joka artistilla ole.

Vaatekaappini on täynnä kirkkaita, vaaleanpunaisia vaatteita.

Voisi sanoa, että inspiroin itse itseäni. Visioni on yksinkertainen mutta rohkea tyyli. Jos minun pitäisi pukeutua pelkkään mustaan, tuntisin oloni näkymättömäksi. Se vaikuttaisi mielialaani.”

Hyvinvointi: ”Ajattelen itseni uneen”

”Haluan kaikissa elämänvaiheissani nauttia siitä, että tällainen ja tässä minä olen. Ei pidä aina säntäillä kohti seuraavaa vaihetta, vaan asioiden on annettava tapahtua, kun ne tapahtuvat. Psyykkisesti, fyysisesti ja spirituaalisesti.

Nukun paljon päiväunia, ajan moottoripyörällä, rullaluistelen, käyn ostoksilla ja vietän aikaa perheeni kanssa. Pelaamme myös kaveriporukkani kanssa korista.

Tärkeintä on, että ehdin rentoutua. Vietän päivän yksin hiljaisuudessa aina, kun siihen on mahdollisuus. Makaan sängyssä ja käyn läpi tulevaa päivää ja tulevaisuuden suunnitelmiani. Jotenkin se väsyttää minut aina uneen.”

Raha: ”Haluaisin lahjoittaa miljoona dollaria”

”Tuhlaan aivan liian paljon. Mutta eiköhän tämä ole vain vaihe, josta kasvan lopulta ohi. Käytän eniten rahaa kokemuksiin. Pidän hienoista illallisista ja shoppailusta. Toisille vaatteet ovat vain vaatteita, mutta minulle shoppailu on kokemus. Myös perheeni auttaminen taloudellisesti on minulle tärkeää. Se lisää kiitollisuuden tunnetta ja hyvää energiaa ympärilläni.

Raha merkitsee minulle vapautta. Kun on rahaa, voi hengittää vapaammin – se on kuin happinaamari. Silloin en stressaa niin paljon, ja minulla on enemmän mahdollisuuksia nauttia asioista, jotka tekevät minut onnelliseksi.

Kun ensimmäisen kerran tienasin musiikillani, se tuntui helpottavalta. Olo oli kuin olisin läpäissyt kokeen pitkän yrittämisen ja monen hylätyn jälkeen.

Haluaisin tienata enemmän, jotta voisin auttaa ihmisiä. Haaveilen tuntemattoman auttamisesta, sillä se olisi täysin pyyteetön teko. En voisi muistuttaa häntä miljoonasta, jonka annoin, ja pyytää vastapalvelusta.”

Rakkaus: ”Rakastan aloittaa isoja keskusteluja”

”Ensirakkauteni oli uskomaton. Tuntui siltä, että olen täydessä yhteydessä yhden ihmisen kanssa seitsemästä miljardista – kuin olisin voittanut lotossa. Olin silloin parikymppinen. En halunnut sen tunteen loppuvan koskaan.

Rakastuneena minulla on monta tunnetta päällä samaan aikaan – se ei ole samalla tavalla yksinkertaista kuin vaikkapa onnellisuus. Olen seurustellut nykyisen kumppanini kanssa puoli vuotta. Matkustan paljon ja se on välillä rankkaa parsiuhteen kannalta. Olen oppinut paljon luonteenpiirteistäni ja tottumuksistani ollessani kaukana kumppanistani.

Epätavalliset ihmiset kiinnittävät huomioni. Kumppanini täytyy pärjätä myös ilman minua.

Epätavalliset ihmiset kiinnittävät huomioni. Kumppanillani tulee olla kunnianhimoa ja jonkinlaiset vaatimukset itselleen. Viehätyn ihmisestä, jolla on omat keinonsa selvitä elämästä ilman minua.

Minulla on romanttinen sydän ja teen romanttisia tekoja, kuten ostan kumppanilleni tuhansittain kukkia. Suhteessa tulee aina ymmärtää, kenen kanssa on ja kuunnella, mitä toinen haluaa.

Olen helposti se, joka aloittaa riidat, vaikka en pidä tappeluista. Mutta rakastan aloittaa isoja keskusteluja ja puhua asiat halki. Niiden jälkeen tiedämme, olemmeko samalla sivulla.”

Teksti Roosa Rahkonen
Kuvat maddie cordoba