Akku aina lopussa? 9 tapaa saada se kestämään kauemmin

1. Älä sulje sovelluksia.

Suljetko sinäkin appejasi siinä toivossa, että akkusi kestäisi pidempään? Lopeta heti. Sekä Apple että Google ovat varoittaneet, että sovellusten sulkeminen saattaa jopa nopeuttaa akun kulumista.

2. Tarkista kuitenkin, mitkä sovellukset kuluttavat eniten akkua. 

Valitse asetukset  > akku, ja tarkista mitkä, sovellukset kuluttavat virtaa eniten. Saatat yllättyä, kuinka moni ei-niin-tärkeä sovellus on älytön virtasyöppö. Karsi siis turhuudet pois puhelimestasi.

3. Alhaisen virran tila on ystäväsi.

iOS9-käyttäjät voivat ottaa käyttöönsä alhaisen virran tilan silloin, kun akku alkaa olla lopussa. Klikkaa itsesi asetukset > akku > virransäästötila. Kun puhelimesi on virransäästötilassa, se muun muassa vähentää automaattisesti näytön kirkkautta ja poistaa käytöstä iCloud-synkronoinnin. Voit kuitenkin soitella ja surffailla netissä normaaliin tapaan, onneksi. 

4. Sulje sovellusten päivitys taustalla.

Tämä toiminto päivittää sovelluksesi automaattisesti, vaikka et käyttäisi niitä. Sen tarkoituksena on siis tarjota sinulle aina ajantasalla olevat sovellukset. Vaikka se on kätevä, syö se älyttömästi akkua. Saat sen pois iPhonessa näin: asetukset > yleiset  > ohjelmien päivitys taustalla (pois päältä).

5. Sulje sijaintipalvelut. 

Sijaintipalvelut kuluttavat akkuasi yllättävän paljon. Ja on tietysti myös inhottava ajatus, että Facebook, Google ja Instagram jäljittävät sijaintiasi taukoamatta… Saat otettua sijaintipalvelut pois käytöstä asetukset > tietosuoja > sijaintipalvelut (pois päältä) MUTTA muista, että silloin myös Tinder lakkaa toimimasta. *oh no*

6. Vähennä näytön kirkkautta.

= helpoin tapa säästää akkua. Automaattinen kirkkaudensäätö pyrkii mukauttamaan näyttösi automaattisesti ympäristöön sopivaksi. Usein se jättää näytön kuitenkin tarpeettoman kirkkaaksi. Sulje automaattinen kirkkaudensäätö ja säädä näyttösi kirkkautta manuaalisesti. 

7. Laita Bluetooth pois päältä.

Muistatko, milloin edes viimeksi käytit sitä…? 

8. Jos olet todella epätoivoinen, laita puhelin lentokonetilaan.

Lentokonetila tietysti säästää eniten akkua, mutta estää myös käyttämästä suurinta osaa puhelimen toiminnoista. Et myöskään voi soittaa tai lähettää normaaleja tekstareita. Suosittelemme lentokonetilaa muuten myös lenkkeillessä ja iltaisin, mikäli haluat hetken tauon jatkuvasti välkkyvästä iPhonen näytöstä. 

9. Käytä wifiä aina kun mahdollista. 

Jos roikut netissä jatkuvasti 4G:n tai LTE:n avulla, akkusi loppuu nopeasti. Jos kyläilet esimerkiksi ystävälläs tai selailet somea kahvilassa, muista aina kysyä netin salasanaa. Muista kuitenkin, että automaattisesti wifi-yhteyttä etsivä puhelin kuluttaa kamalasti virtaa. Sulje tämä toiminto pois päältä näin: asetukset > wifi > ehdota liittymistä (pois päältä).

Alkuperäinen juttu: cosmopolitan.com