Kuva: Andrei Kipahti

Abreu: ”Stressaaminen heikentää luovuutta ja elämänlaatua”

Laulaja Anna Abreu, 28, on lopettanut itsensä kontrolloimisen. Se rajoitti hänen aitouttaan ja luovuuttaan.

”Aiemmin yritin kontrolloida kaikkea urallani. Olen pikkuhiljaa opetellut olemaan stressaamatta tuloksesta ja keskittymään siihen, että teen täysillä hommia. Stressaaminen heikentää luovuutta, elämänlaatua ja itse työn tekoa. Spotify-listasijoitus saattoi ennen määrittää päiväni sekä hyvässä että pahassa, vaikka se on asia, johon en itse voi vaikuttaa. Olen oivaltanut, että tärkeämpää on pystyä seisomaan sen takana, mitä julkaisee. Loppu ei ole enää minun käsissäni. Silloin voi vain uskoa omaan tekemiseen.

Vaihdoin englannista suomenkielisten biisien laulamiseen kolme vuotta sitten. Se oli ehkä enemmän mullistavaa muille kuin minulle, sillä päätös ei tapahtunut yhtäkkiä, vaan testailimme musiikkia ja muutos tuntui lopulta todella luonnolliselta. Levy-yhtiön sedät eivät todellakaan olleet sen päätöksen takana.

Hiljattain päätin myös vaihtaa artistinimeni pelkäksi Abreuksi. Ehkä aikaisemmin keskityin paljon siihen, ettei minusta keksitä lööppejä tai muokata jonkunlaista tyyppiä. Käytin aikaa siihen, että yritin olla miellyttävä ja tyyppi, joka teki asioita, miten muut halusivat. Nyt olen tajunnut, ettei se haittaa vaikka sanon jotain tyhmää. Ihmisten pitää voida tykätä minusta sellaisena kuin olen.

Haastatteluissa pistin pitkään päälle suojakuoren, koska olen ollut niin kauan elämässäni siinä tilanteessa, että minusta yritetään repiä otsikoita. Siksi olen kontrolloinut itseäni tosi paljon, ja se on harmillisesti rajoittanut aitoutta. Onneksi nykyään minun ei tarvitse koko ajan yrittää kontrolloida sitä, mitä minusta ajattelevat. Olen pystynyt päästämään irti ennakko-oletuksista, joita muilla on musastanikin. Siksi olen uskaltanut kirjoittaa sanoituksia, jotka eivät välttämättä ole sitä oletus-Annaa. On vapauttavaa voida tehdä päätöksiä, jotka eivät mene muiden mielipiteiden tai minulle asettamien normien mukaan. Voin vain fiilistellä, tehdä ja uskoa siihen, että ihmiset kyllä diggaavat musastani, kun se on hyvää ja aitoa.”

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lue myös:

Ylex-juontaja Alma Hätönen, 28: ”Ulkonäköä ei tarvitse ottaa vakavasti”

Rullaa, punnitse, niputa – näillä vinkeillä pakkaat kesälomaa varten kuin ammattilainen!

Teksti ANNIKA VUORENSOLA