6 asiaa, joihin EI kannata tuhlata rahaa

1. Pullovesi

Suomalainen pullovesi on erittäin puhdasta, ja viime vuonna toteutetun tutkimuksen mukaan esimerkiksi pääkaupunkiseudun hanavesi sisältää jopa sata kertaa vähemmän mikrobeja kuin pullovedet. Kraanavesi on myös pullovettä ympäristöystävällisempää sekä tietysti monin verroin edullisempaa.

2. Lounaiden syöminen ulkona

Pakkaa eväät mukaan töihin tai kouluun. Sen lisäksi, että oma lounasboksi tulee huomattavasti ravintolalounaita halvemmaksi, on se todennäköisesti myös PALJON terveellisempää.

3. Luottokorttien korot

Ole järkevä luottokorttien kanssa. Velkakierteeseen joutuu todella helposti, ja korollisiin osamaksujärjestelmiin turvautuminen ajaa helposti hyvätuloisenkin vaikeisiin tilanteisiin. Tee itsellesi sääntöjä, äläkä lipsu niistä. Päätä vaikka että et koskaan käytä esimerkiksi 2000 euron luottorajastasi enemmäin kuin 25 % kuukaudessa, ja maksa aina koko luottolasku kerralla. 

4. Erikoiskahvit

Erikoiskahvit ovat Suomessa todella kalliita. Päätä, että tilaat herkullisen jättisoijalaten ainoastaan kerran viikossa, ja muina päivinä keität kahvisi itse tai ainakin valitset peruskahvin erikoistilausten sijaan. 

5. Taksit

Pidä taksikulusi minimissä! Takseihin saa uppoamaan mielettömiä summia rahaa niin Suomessa kuin monessa muussakin maassa. Suosi julkista liikennettä ja kimppakyytejä. Pyri myös kävelemään aina, kun mahdollista!

6. Sesongin ulkopuoliset kasvikset ja hedelmät

Pyri aina suosimaan lähellä kasvattettuja kasviksia. Kotimaan kausi ojn toki lyhyt, joten tarvitsemme jonkin verran myös muualta tulevia tuotteita. Ole hedelmäosastolla tarkkana hintojen kanssa! Monet Ready To Eat -tuotteet ovat megakalliita. 

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Katso myös:

4 syytä, miksi eväät tekevät elämästäsi parempaa

3 tapaa saada raha-asiat kuntoon

8 keinoa säästää rahaa HUOMAAMATTA