5 tapaa, joiden avulla opit nauttimaan työstäsi

Pääasiassa työnteon kuuluisi tuntua mukavalta, mutta aina se ei välttämättä ole niin. Jos kamppailet motivaatiosi kanssa, listasimme viisi

Koetko työsi tylsäksi? Tuntuvatko työpaikkasi etenemismahdollisuudet rajallisilta? Aistitko työyhteisösi ilmapiirin kireäksi? Entäpä tuletko toimeen kollegoidesi kanssa?

Irtisanoutuminen on nopea, helppo ja houkutteleva ratkaisu tilanteessa, jossa työ rasittaa enemmän kuin palkitsee.
Usealle työ on kuitenkin välttämätön pakko ja täten lopputili ei tule kysymykseen.

Kaikenlaisesta työstä voi joka tapauksessa oppia nauttimaan – ja vieläpä melko yksinkertaisilla kikoilla. Oman asenteen muuttuessa, myös arki sujuu paremmin ja työstä tulee mielekkäämpää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Lopeta juoruilu

Juoruatteko kollegoidenne kanssa työasioista pomonne selän takana? Ei ehkä kannattaisi, nimittäin juorusessiot tulehduttavat helposti työpaikan ilmapiiriä. Jos haluat keskustella työhuolista, kerro niistä mieluummin perheellesi, kumppanillesi tai ystävillesi. Heidän suhtautumisensa asiaan on todennäköisesti työkavereitasi objektiivisempi.

2. Korosta työn positiivisia puolia

Vaikka työpaikkasi ei välttämättä vastaa unelmaduuniasi, se ei tarkoita, ettei työssäsi olisi ollenkaan positiivisia, työntekoa piristäviä asioita. Ehkä työn hyvät puolet ovat työmatkan lyhyydessä tai mahtavassa työporukassa? Mitä ikinä se onkaan, työn mukaviin puoliin keskittyminen tekee automaattisesti arjestasi huomattavasti miellyttävämpää.

3. Palkitse itseäsi

Lasten tavoin aikuisetkin ansaitsevat välillä kultatähtiä mallikäytöksestään. Työstä saa muokattua tarkoituksellista asettamalla itselleen sekä päivittäisiä että viikoittaisia tavoitteita. Näin saat muuta ajateltavaa ja työn negtiiviset puolet unohtuvat. Tavoitteet saavutettuasi palkitse itsesi esimerkiksi hemmotteluillalla tai hyvällä ruualla.

4. Etsi uusia työtehtäviä

Kun tiettyä asiaa tekee päivästä toiseen tarpeeksi pitkään, työ alkaa luultavasti enemmin tai myöhemmin kyllästyttämään. Työnteon pursuessa korvista ulos, tiedustele pomoltasi, voisiko työtehtävääsi muuttaa. Uusi työnkuva tuo arkeen haastetta ja viestii myös pomollesi korkeasta työmoraalistasi.

5. Nauti vapaa-ajastasi täysillä

Jotta työ maistuisi paremmin, muista nauttia vapaa-ajastasi itsellesi mieluisten aktiviteettien parissa. Näin elämä ei pyöri pelkästään työnteon ympärillä ja saat arkeesi muutakin sisältöä.

Joten sohvalla
löhnöttämisen sijaan, varaa viikoittain edes yksi päivä hauskanpitoon – ja muista pitää suunnitelmastasi kiinni. Nautitko karaokesta? Onko
jumppaaminen henkireikäsi? Pidä mieli pirteänä panostamalla asioihin, jotka tuottavat itsellesi hyvää mieltä.

Lue myös:

Millaista on rakastua työkaveriin tai bestikseen? Kaksi paria kertoo

Haaveiletko omistu­sa­sun­nosta? Lue tämä

Näin säästät rahaa arjessa – 8 helppoa vinkkiä

Teksti Roosa Roivainen