5 syytä juoda enemmän kahvia

Kahviaddiktio on vain hyväksi meille.

1. Se saa onnelliseksi

Harvardin yliopiston teettämän tutkimuksen mukaan kahvia juovat naiset ovat vähemmän masentuneita kuin kahvista kieltäytyvät. Voiko siis olla parempaa syytä juoda latte jos toinenkin?

2. Se lisää kestävyyttä

Kun kahvittelet ennen salitreeniä, kestävyytesi paranee ja pystyt juoksemaan juoksumatolla pidempään. Älä kuitenkaan nauti yhtä kuppia enempää, sillä kofeiini kuivattaa elimistöä. Tankkaa siis myös vettä ennen treeniä ja sen aikana.

3. Se piristää makuuhuoneessa

Juo kahvia puoli tuntia ennen kuin harrastat seksiä, ja olet valmis toiselle kierrokselle tavallista nopeammin. Tutkijat eivät ole vielä selvittäneet, mistä moinen johtuu, mutta ketä kiinnostaa? Ainakin kahvi tekee sinusta hyperaktiivisen sängyssä.

4. Se auttaa krapulaan

Kofeiinin ja särkylääkkeen yhdistelmä karkottaa tehokkaasti asetaattia, kemiallista yhdistettä, joka aiheuttaa päänsärkyä. Seuraavan kerran kun heräät bileiden jälkeisenä aamuna ja vannot, ettet enää koskaan juo viiniä, nauti kuppi vahvaa Americanoa ja ota särkylääke. Pulma ratkaistu.

5. Se saa työskentelemään tehokkaammin

Kofeiini lisää valppautta ja parantaa keskittymiskykyä kahden tunnin ajan. Pyysitkö pomosi sinulta uuden raportin tunnin sisään? Hoituu!

Juttu julkaistu alunperin Cosmopolitanissa helmikuussa 2015. Teksti: Linda Mäki-Kala
Kuva: Minna Somero

Lue myös nämä:

6 erilaista tapaa nauttia kahvista

6 asiaa joihin EI kannata tuhlata rahaa

11 keinoa näyttää paremmalta alle minuutissa