5 syytä ihastua Cosmon 20-vuotisjuhlanumeroon

Sisustusherkkuja, kiinnostavia kauneustrendejä, takkeja pienellä twistillä, huikea ALMA ja paljon puhetta feminismistä. Tässä päätoimittaja Linda Forssin suosikkijutut Cosmon juhlanumerosta.

1. ”Jokaisen pitäisi olla feministi. Laulaja ALMA, 23, kohtaa jatkuvasti vähättelyä ikänsä ja sukupuolensa takia. Siksi hän on nauttinut hiljaisesta kostostaan: siitä, että hänestä on lyhyessä ajassa tullut yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä artisteista. Haastiksessa ALMA puhuu myös kumppanistaan ja siitä, millaista oli olla bilettämässä Losissa Miley Cyruksen kanssa.

2. Yli 40 sisustusherkkua. Kevät on loistava aika piristää kodin sisustusta. Iskevätkö luonnonmateriaalit ja maanläheiset sävyt vai etkö saa tarpeeksesi romanttisesta roosasta? Entä houkuttelevatko veistokset ja kullan kimallus vai mieluummin eläinkuosit ja viidakkovibat? Valitsimme yli 40 ihanaa sisustusuutuutta pienemmälle ja suuremmalle budjetille.

3. Puhu minusta näin. Miksi kaikki ihmiset pitäisi pakottaa yhdenmukaiseen muottiin, kun olemme kaikki kuitenkin erilaisia? Tätä (ja paljon muuta) pohtivat transaktivisti Sakris, queer-ja lihavuusaktivisti J.A. Juvani sekä vammaisaktivisti Jaana. He kertovat elämästään muuttaakseen mielikuvaa suomalaisesta yhteiskunnasta. Ja alleviivatakseen, että meitä on monenlaisia.

4. Kauden kiinnostavimmat takit. Armeijatakki, nahkatakki, trenssi, farkkutakki vai sporttipusakka – mitä tekisi mieli tänä keväänä? Ja jos klassikoiden klassikot eivät innosta, testaa takkia pienellä twistillä: ruututrenssiä, nahkatakkia hapsuilla tai värikästä farkkutakkia.

5. 17 uutta kauneustrendiä. Kevät tuo mukanaan muun muassa miniotsiksen, pastellinvioletin tukan, neonpinkit huulet, vihreät silmänrajaukset ja sateenkaariripset. Kaikelle sanon kyllä!

Teksti Toimitus