2 luottoreseptiä herkuttomaan helmikuuhun

Tässäpä ihanat retkiherkut tai koti-illan napostelut – ilman voita ja sokeria.

Bliss balls eli namupallot

(noin 15 kpl)

3 dl manteleita
200 g pehmeitä kivettömiä taateleita
2 rkl mantelivoita tai muuta pähkinävoita
1 rkl sulatettua kookosöljyä
kookoshiutaleita

• Aja mantelit rouheeksi tehosekoittimessa. Lisää pehmeät taatelit, mantelivoi ja sulatettu kookosöljy. Sekoita muovailtavaksi massaksi.

• Muodosta taikinasta käsin pieniä palloja. Kaada keko kookoshiutaleita lautaselle, ja pyörittele pallot hiutaleissa. Tarjoa tai napostele!

• Valmiit pallerot säilyvät jääkaapissa noin viikon.

Vinkki: Lisää bliss ballseihin twistiä kanelilla.Suklaiset pallerot saat parilla ruokalusikallisella tummaa kaakaojauhetta.

Karamellipatukat

(8–10 kpl)

Pohja
2 ½ dl mantelijauhoja
1 dl kaurajauhoja
3/4 dl kookosöljyä
3 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa

Karamellitäyte
100 g pehmeitä kivettömiä taateleita
1 dl kookosmaitoa (kaavi tölkistä paksua valkoista massaa, ei kirkasta
nestettä)
1 dl manteli- tai cashewvoita
½ dl kookosöljyä

Suklaakuorrute
150 g tummaa suklaata

• Sekoita kaikki pohjan ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi. Painele massa tiiviisti leivinpaperilla vuoratun leipävuoan pohjalle. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia.

• Tee seuraavaksi täyte. Kippaa blenderiin ensin taatelit, kookosmaito sekä mantelivoi ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää lopuksi sulatettu kookos-
öljy ja sekoita hyvin.

• Lusikoi valmis tahna paistetun keksipohjan päälle ja levitä varovasti veitsellä tasaiseksi kerrokseksi. Nosta valmis levy pakkaseen tunniksi.

• Sulata suklaa vesihauteessa. Nosta levy pakkasesta ja leikkaa siitä sopivan kokoisia patukoita. Aseta patukat leivinpaperille ja valuta päälle suklaata. Nosta valmiit patukat vielä hetkeksi pakkaseen, ja siirrä sitten jääkaappiin – tai napsi suuhun.

• Patukat säilyvät jääkaapissa noin viikon ajan.

Vinkki: Jos haluat makeansuolaisia patukoita, ripottele suolapähkinöitä karamellitäytteen päälle ennen pakastusta. Maku on kuin Snickers-patukassa.

Teksti Johanna Oikarinen
Kuvat Johanna Oikarinen