10 asiaa, joihin kannattaa panostaa ennen kuin täytät 30

Oletko sinä jo aloittanut aikuistumisen?

1. Täydelliset unet.

Sinulla on laadukas patja, juuri sinulle sopiva tyyny ja unelmanpehmeä untuvapeitto. Tiedät, että ne takaavat hyvät yöunet, ja että niiden puutteen kyllä näkyy naamasta.

2. Luottokäsilaukku

Vaikka Chanelin 2.55 olisikin vielä kaukaisella haavelistallasi, sinulta löytyy yksi hyvä arkeen sopiva laukku ja ajatonta designia edustava juhlava pikkulaukku. Tiedät, että niistä iloa vuosiksi eteenpäin.

3. Raha kasvamaan

Sinulta löytyy sijoituksia, osakkeita, rahastoja – tai edes joku näistä. Ymmärrät rahan oikean arvon ja sen, että sijoituksesi poikivat sinulle lisää omaisuutta ajan kuluessa. Tärkeintä on, ettet joudu soittamaan vanhemmillesi viikkoa ennen palkkapäivää.

4. Vakuutukset.

Elämän suunnitteleminen ei tarkoita enää kevätgarderobin pohdintaa, eikä yllättäviin tilanteisiin varautuminen kondomia käsilaukussa. Olet myös aloittanut eläkesäästämisen, jotta vahoilla päivilläsi olisi yhtä hauskaa kuin nyt.

5. Matkailu avartaa

Olet nähnyt maailmaa Suomen rajojen ulkopuolella, tarkoitti se sitten välivuotta ulkomailla tai Interrail-seikkailua Euroopan ympäri. Maailmankuvan avartaminen reppu selässä antaa muistoja koko loppuelämäksi.

6. Turvatili

Laitat palkastasi joka kuukausi jonkin verran sivuun ja kiität itseäsi, kun pesukone tai läppäri hajoaa.

7. Rutiini liikuntaan.

Kalenteristasi on raivattu tilaa liikunnalle, josta nautit. Sen tärkeus henkiselle ja fyysiselle hyvinvoinnille kasvaa vuosi vuodelta. 

8. Kourallinen villejä muistoja

Otat kaiken ilon irti nuoruudestasi. Et himmaile, vaan teet rohkeita päätöksiä ja irrottelet kunnolla. Lapsenlapsillasi tai vanhainkodin huonekaverilla riittää varmasti kuunneltavaa.

9. Mukava eksä

Vastaasi on tullut edes yksi mies, jota kaikesta huolimatta pidät edelleen hyvänä tyyppinä. (Ja hän sinua). 

10. Luottoystävä

Eli hän, jolle soitat silloin, kun itket ilosta tai surusta, ja jonka rehelliseen mielipiteeseen luotat kuin vuoreen.

Katso myös:

Näistä muistamme vuoden 2015

Suuri vuosihoroskooppi 2016

Cosmopolitan etsii harjoittelijaa