10 ärsyttävintä asiaa, joita ihmiset tekevät julkisissa kulkuvälineissä

Ole hiljaa, käytä dödöä ja pidä se laukku sylissäsi, kiitos.

Julkisilla kulkuvälineillä matkustaminen voi olla välillä yhtä tuskaa, eivätkä kanssamatkustajat kovin usein helpota oloa. Näihin asioihin et voi olla törmäämättä julkisessa liikenteessä.

1. Paikan varaaminen käsilaukulle

Istumapaikat ovat täynnä, mutta neiti Louis Vuittonin laukkuineen vie kaksi istuinta. Täytyyhän lempilaukulla oma paikka olla.

2. Kaikenlaiset ruumiineritteet

Ole kiltti, ja jätä rähmän, korvavaikun, rään ja rupien räplääminen kotioloihin. Kukaan ei tahdo nähdä kanssaeläjien ruumiineritteitä. Tämä koskee myös näkymättömiä mutta helposti havaittavia kaasuja, vaikkei syyllistä usein voikaan täydessä kulkuneuvossa varmuudella osoittaa.

3. Tahallinen koskettelu

Vahinkoja käy ruuhkaisessa liikennevälineessä kaikille, mutta muka-tahattoman kähmäisyn tunnistaa jokainen. Pidä. Näppisi. Kurissa.

4. Ensin ulos, sitten sisään

Yksi rasittavimmista matkustajatyypeistä on kärsimätön kulkuneuvoon rynnijä. Voisi kuvitella, että jokainen ymmärtäisi, että asiat sujuvat sulavammin, kun matkustajat valuvat ensin ulos ja seuraavat nousevat vasta sitten kyytiin. Monelle tällainen suoritus on kuitenkin ylitsepääsemättömän vaikeaa.

5. Sanomalehden lukeminen

Tosi kiva, että sivistät itseäsi, mutta mieti nyt vähän. Jokainen pysyköön aamu- ja iltapäiväruuhkassa oman istuinpaikkasa rajojen sisäpuolella.

6. Itsekkyys ja laiskuus

Ai, et huomannut vieressäsi seisovaa pappaa tai viimeisillään raskaana olevaa naista, jotka kellahtavat kumoon seuraavasta jarrutuksesta? No, ei sitten mitään, jatka vain matkaasi mukavasti löhöten.

7. Epähygieenisyys

Kulkuneuvon tiivis tunnelma, tunkkainen sisäilma ja kainaloiden paljastaminen kanssamatkaajille saavat kenen tahansa hikikarpalot virtaamaan, mutta koko matkustamon täyttävä, hengensalpaavan pistävä hienhaju on anteeksiantamatonta. Säännöllinen peseytyminen ja deodorantti, miten olisi?

8. Muiden päälle horjuminen

Tasapainoharjoituksia on hyvä tehdä, mutta bussi, juna tai ratikka eivät ole oikeita paikkoja harjoittelulle. Pliis, pidä seistessäsi jostain kiinni.

9. Musiikin huudattaminen

Musiikin kuuntelu ilman kuulokkeita ei nyt vain ole julkisissa liikennevälineissä okei.

10. Huutaminen ja kikattaminen

Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin puhelimeen huutava tyyppi, kikattava tyttölauma tai kovaan ääneen höröttävä jätkäporukka. Jos pari penkkiriviä taaempana istuva matkustaja kuulee juttusi, puhut todennäköisesti liian lujaa.  

Lähde: Cosmopolitan.com

Kuva iStock.